Leivontafoorumin lokakuun haaste on Maailman paras hampurilainen ja osallistun tälläisellä siihen!

Mmmm… Hampurilainen

Sämpylät 32kpl

2pss kuivahiivaa (tai 50g tuorehiivaa)

100g voita

5dl maitoa

1tl suolaa

2tl sokeria

n.1,3l vehnäjauhoja

voiteluun: 1 vatkattu muna

pinnalle: unikon-tai seesaminsiemeniä

Laita hiiva kulhoon. Sulata  rasva, lisää maitoa ja lämmitä neste 42asteiseksi (tuorehiivalle 37astetta eli kädenlämp.). Kaada maitoseosta hieman hiivan päälle ja sekoita kunnes liuennut. Lisää loppu nesteestä, suola, sokeria ja suurin osa jauhoista. Alusta taikina kunnes irtoaa kulhon reunoista. Ripottele pinnalle ohut kerros jauhoja ja peitä taikina leivinliinalla. Anna kohota kaksinkertaiseksi eli n.30-40min (itse laitoin lämmintä vettä tiskialtaaseen ja kulhon sinne, kohoaa nopeammin). Alusta loput jauhot taikinaan kulhossa ja pöydällä. Leivo taikinasta pieniä sämpylöitä. Nostele sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa saksilla viiltoja. Kohota leivinliinalla peitettynä n. 30min. Voitele vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 250asteessa uunin keskiosassa n.8min.

Hampurilaispihvit

1200g Naudanjauhelihaa

1dl korppujauhoja

1dl vettä

1dl ruokakermaa

4tl aromisuolaa

1tl suolaa

2tl lihaliemijauhetta

1tl paprikajauhetta

ripaus currya

rouhittua mustapippuria

1 muna

1,5 sipulia

Feta paloja

Hienonna sipuli. Laita kulhoon korppujauhot ja nesteet. Sekoita ja anna turvota. Lisää muna sekä mausteet. Sekoita ja maista, että on liian suolaista. Lisää sipuli ja sekoita ja sitten viimeiseksi liha ja sekoita kunnolla. Muotoile pihveiksi leivinpaperin päälle pellille. Painele haluamallesi määrälle pihvejä fetapaloja. Paista uunissa 225asteessa n.15min.

 

Hampurilaisen täytteitä:

Aurinkokuivattu tomaatti Créme Bonjour:ia 

Salaattia + suihkaus basilika öljyä

Ohuita tomaatti siivuja

Ohuita kurkku siivuja

Ohuita punasipuli siivuja + suihkaus basilika öljyä

Taco-kastiketta

Lämmitä sämpylöitä ja halkaise. Levitä pohjalle bonjour, päälle salaatti joka maustettu basilika öljyllä sekä pari siivua tomaattia. Lisää pihvi. Laita pivin päälle pari kurkkua ja basilika öljyllä maustettuja punasipulin siivuja. Levitä kanteen taco-kastiketta ja laita päälle. Nauti!

 

Oli mielestäni erilaista, raikasta ja herkullista! Tuo basilika suihkeöljy antoi ihanaa erilaista makua, kuten bonjour. Ja hieman tulisuutta taco-kastike. Näitä tuli syötyä kaksi ja tuli aika täyteen maha :D