Olin halunnut kokeilla suklaista juustokakkua joka paistetaan jonkin aikaa ja nyt sitten kokeilin tosin tein pienen vain kun mentiin vierailulle niin vein mukana. Koristelu hieman epäonnistui mutta kakku oli hyvää ja kypsää vaikka en siitä ollutkaan varma :D Eikä yhtään ollut kuivaa vaan kostea kakku :) (Paistamis vaiheessa kakku tuntui puolen tunnin kohdalla vielä löysältä keskeltä mutta alkoi nopeasti päältä haljeta ja sitten "kansi"nousta joten silloin päätin että otan uunista pois oli kypsää tai ei :D ) isommassa kakussa uskon ettei ole samaa ongelmaa ton paisto ajan kanssa  :)

Tein tämän ohjeen puolikkaana.

Pohja: 200g digestive-keksejä, 3rkl sulatettua voita (laitoin kyllä ite enemmän)

Täyte: 250g maitosuklaata, 800g Phildelphia-tuorejuustoa, 1dl sokeria, 3rkl maissitärkkelystä, 4 kananmunaa, 2dl ranskankermaa

Kuorrute: 1½dl kuohukermaa, 50g maitosuklaata, 50g tummaa suklaata

Aseta uunin pohjalle uuninkestävä vuoka, jossa on 2cm vettä. Kuumenna uuni 175asteeseen. Hienonna keksit, sekoita joukkoon voisula ja sekoita hyvin. Painele seos pyöreän, halkaisijaltaan n.28cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (itse käytin 18cm:n halkaisijaltaan olevaa vuokaa mutta teinkin ohjeen puolikkaana). Kypsennä keksipohjaa 10min ja jätä jäähtymään.

Sulata 250g maitosuklaata. Sekoita juusto pehmeäksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella ja lisää siihen sokeri ja maissitärkkelys. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen jokaisen munan jälkeen minuutin ajan vatkaten. Sekoita juustoseokseen ranskankerma ja sula suklaa. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja kypsennä vielä noin tunnin ajan (itse paistoin pienempää kakkua 45min mutta 30min olisi varmaan riittänyt) tai kunnes juustoseos on juuri ja juuri keskeltäkin jähmettynyt. Ota kakku uunista ja jätä jäähtymään. Nosta se tuorekelmulla peitettynä jääkaappiin yöksi. Irrota vuoan reunat ja pohjalevy kakusta. Siirrä kakku pohjalevyä kallistaen suoraan tarjoiluvadille. 

Kuumenna puolet kermasta ja sulata maitosuklaa siihen. Valuta suklaata kakun päälle raidoiksihaarukan avulla. Kuumenna loput kermasta ja sulata tummasuklaa siihen. Valuta sekin samalla tavalla kakun pinnalle ja jätä jähmettymään hetkekeis ennen tarjoamista (mielestäni tosta tuli liian löysää eli kermaa liikaa ens kerralla teen varmaan vähän erilailla).