SLY19 "mansikka"

  

Pohjalla suklaa murokuppi, mansikkasorbetti-pallo, mansikka-viuhka,sitruunamelissan lehti, suklaarulla ja viimeistely tomusokerilla.

Mansikkasorbetti (ohje Hellapoliisilta):

2 munan valkuaista, 1dl tomusokeria, 200g kohmeista mansikkasosetta

Soseuta kohmeiset mansikat. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon mansikkasose ja vatkaa seos tasaiseksi. Laita seos metalliseen n.1l vetoiseen astiaan ja laita pakkaseen. Vatkaa 30min välein pari kertaa ja anna jäätyä. 

Huuhtele kuumalla vedellä jäätelökauha ja pyöritä pallo sorbetista.

 

Suklaamurokuppi(n.4-5kpl):

2dl vehnäjauhoja, 1,5rkl tomusokeria, 0,5rkl kaakaojauhetta, 75g kylmää voita, 1 munan keltuainen, 0,5-1,5rkl kylmää vettä

Siivilöi jauhot, tomusokeri ja kaakao kulhoon. Lisää kylmä voi ja nypi murumaiseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita kylmään 15minuutiksi. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä n.0,5cm paksuksi. Leikkaa tinavuokia isommiksi paloiksi ja laita vuokaan pala ja painele kiinni ja painele ylimääräiset reunoja vasten pois. Laita kupit kylmään 15min. Laita leivinpaperin palat taikinan päälle ja siihen sitten merisuolaa/herneitä/riisiä painoksi ja paista kuppeja 175asteessa n.10-20min. Poista paino aine ja leivinpaperi ja paista vielä 5-10min. Anna hieman jäähtyä ja kumoa leivinpaperinpäälle jäähtymään. Pohjat voi pakastaa tarvittaessa ja ottaa juuri ennen tarvetta pakkasesta.

 

Toinen jolla osallistuin oli:

Ohje:

2 Munaa

1,5dl sokeria

2,5dl vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

0,5dl Flora Culinessea

200g vaniljarahkaa

200g tuoreita mansikoita

Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen rasvan kanssa vaahtoon. Lisää taikinaan rahka ja mansikat.

Lusikoi taikina muffinivuokiin.Paista 200asteessa n.20min. Peitä foliolla kun pinta saanut hieman väriä.

Tee mansikoista viuhkoja ja laita jäähtyneiden muffinssien päälle. (Voit laittaa alle vaikka kermavaahtoakin.) Ja sivele hyytelösokerista tehdyllä "kiilteellä".

Käytin SLY19 viimeisestä paketista saamiani vuokia muffinsseihin.