Enoni 50v juhliin kysyivät minua tekemään kakkuja ja tein 4 täytekakkua ja 2 juustokakkua joista toinen isompi. Juhlat pidettiin reilu viikko sit la 16.11.

Koristeiksi tein painimattoja, pokaaleja ja painitrikoita enoni harrastuksen mukaan.

Ari%2050v%20026pp-normal.jpg

Itse päivän sankari ja kakku =) Kakuissa on 6 munan sokerikakkupohja, välissä: kermavaahtoa, mustikoita ja mansikoita, reuna kermavaahtoa jota on jämäköity vaniljakreemijauheella ja maustettu sokerilla. Koristeet sokerimassaa ja pokaalissa kultaista-tomuväriä (Pokaalin kuppiosan teko oli hankalaan ja meni 2 kertaa pieleen ja kolmaskerta onnistuin jotenkuten).

Ari%2050v%20015p-normal.jpg

Lähikuva kakun koristeita.

Ari%2050v%20008-normal.jpg

Juustokakuissa makuina mango ja vanilja. Idean tuohon kakun sisään piilotettuun toisen makuiseen kakkuun sain Koko Suomi leipoo ohjelman juustokakku-jaksosta.

Mango-Vanilja juustokakku

(Ohje yhteen n.24cm ja yhteen n.27cm oleviin irtokakkupohjavuokiin)

Pohja

500g Digestive-keksejä

187g voita

Pikku kakku/Mango täyte

6 liivatetta

2dl vispikermaa

2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2pkt Mango tuorejuustoa

3dl mangososetta (n.2 tölkkiä viipaleita soseutin)

Tilkka mango-appelsiini mehua

4-6tl sokeria (maun mukaan lisää)

Ulompikakku/Vanilja täyte

15 liivatetta (9kpl)

5dl vispikermaa(3dl)

4,25 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (3,25dl)

5 pkt tuorejuustoa (voi korvata osan vaniljarahkalla) (3pkt)

Vaniljasokeria (7tl) + vaniljajauhetta(1tl) (maun mukaan)

Vesitilkka ja tilkka sitruunamehua

4-6tl Sokeria (maun mukaan)

Suluissa olevat ovat ison kakun määrät (tein 2 erässä sillä täyte ei riittänyt kuin isoon kakkuun ja jouduin lähtemään kauppaan ja tekemään pienempään erikseen)

Kiille

2-3 tlk mangoviipaleita (voi jättää poiskin)

5-7,5dl mango-appelsiini mehua (jos käytät mango viipaleita päällä riittää kahteen kakkuun 5dl mehua)

7-10 liivatetta

Leikkaa pienien vuokien pohjalle leivinpaperipalat ja laita reunakalvot myös. Tee mangotäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n.10min. Soseuta mangoviipaleet (tölkkii neste valuta ensin pois). Vaahdota vispikerma (sokerilla maustettu) ja vaniljakastike eri kulhoissa. Lisää mangososeeseen tuorejuusto ja vatkaa. Lisää vaniljavaahto ja vatkaa sekaisin. Kuumenna tilkka mehua ja sulata liivatteet siihen (vedet puristettu liivatteista pois). Kaada mehu-liivateseos vanilja-tuorejuusto-mangovaahtoon kokoajan sekoittaen. Lisää kermavaahto varovasti nostellen sekaan.Jaa pieniin vuokiin ja laita hyytymään 2-4h.

Leikkaa isojen vuokien pohjalle leivinpaperipalat ja laita korkeat reunakalvot vuokaan. Murskaa keksit pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Jaa isoihin vuokiin. Laita jääkaappiin herkeksit. Irrota pienistä vuoista reunat ja kuomoa kakku ison vuoan pohjalle. Irrota kalvot sekä leivinpaperi. Laita jääkaapiin. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma (maustettu sokerilla, vaniljasokerilla ja vaniljajauheella) ja vaniljakastike eri kulhoissa. Lisää vaniljavaahtoon tuorejuusto (ja vaniljarahka jos on), vatkaa sekaisin. Kuumenna vesitilkka johon sulatat liivatteet. Lisää liivateseos vanilja-tuorejuusto seokseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kermavaahto varovasti nostellen. Kaada täyte pienen kakun päälle ja reunoille. Anna hyytyä väh.4h ennen kiilteen tekoa(itsellä hyytyi yön yli).

Jos laitat mangoviipaleita kakun päälle laita ne ensin. Sitten laita liivatteet likoamaan n.10min. Kuumenna tilkka appelsiini-mangomehua ja sulata siihen liivatteet ja kaada lopun mehun joukkoon sekoittaen. Laita kakun päälle kiillettä lusikka kerrallaan jotta täytettä ei sekoitu kiilteen sekaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

'Ari%2050v%20041pp-normal.jpg

Kakku sisältäpäin. Päälle ripottelin vielä valkosuklaalastuja.

Tämä oli kyllä tosi hyvää.