Löysin netistä raitakäärretortun kuvan Aatan aarreaittasta ja halusin heti kokeilla. Meinasi vaan jo uunissa palaa ja aika pieni tuli mut ens kerralla yritän onnistua paremmin ja teen 1 munan isomman taikinan :)
Tein pohjan oman unelmatortun ohjeen mukaan
3 munaa
1½dl sokeria
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Nuolijalla nostele perunajauhot joihin on lisätty leivinjauhe. Jaa kahteen astiaan ja lisää toiseen 1rkl kaakaojauhetta ja toiseen n.2hammastikullista pastaväriä ja nostele nuolijalla. Laita taikinat pursutuspusseihin ja pursuta vuorotellen leivinpaperin päälle pellille. Paista 200asteessa n.7min mutta pidä varasi ettei pala :)
Täytteeseen sain idean Kinuskikissalta pursutuskermoista tosin täs käytin mariannesuklaata :)
Väliin
2dl vispikermaa
100g mariannesuklaata
Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon sulatettu suklaa. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja kääri torttu. Laita kylmään hyytymään ja maustumaan :)
Kommentit