Sain SLY25 tammikuun paketissani sydän pannukakku-muotin (voi myös käyttää munan paistomuottina) ja parini ehdotti paria todella herkullista suolaista "täytettä"/lisäkettä pannukakuille ja en ollut koskaan tehnyt/maistanut amerikkalaisia pannukakkuja joten halusin niitä kokeilla. Tänään on 18astetta pakkasta ulkona ja autolla en viitsinyt lähteä lyhyttä matkaa ajamaan savulohen takia (tai vaahterasiirapin) :(  joten tein sitten makeita Pancakes:seja, ohjeita selaisin netistä eilen "myöhään" illalla ja tänään sitten päätin kokeilla Pullahiiren reseptillä mustikkaisia pannukakkuja.

Pinocciokakku%2C%20pancakes%20015pp-norm

Ohjeen tein tuplana jotta kaikki saivat maistaa mutta vain osaan laitoin mustikoita ja vain osan paistoin sydämmen muotoisiksi joihin kaikkiin laitoin mustikoita (jotka itse söin ja mies söi 1 :D ).

Ohje:

5dl vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

2 ripausta suolaa

4tl vaniljasokeria

4 munaa

2,5dl maitoa

n.2dl mustikoita

2rkl ruokaöljyä (tätä ei ollut pullahiiren ohjeessa mutta itse lisäsin)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko kanamunat pienempään kulhoon ja riko haarukalla niiden rakenne rikki, lisää maito ja sekoita vähän, lisää vielä öljy. Lisää neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita pallovispilällä kunnes tasaista. Kaada taikinaa kuumalle paistinpannulle jossa öljyä tai voita. Ripottele mustikoita pannukakun päälle. Paista molemmin puolin. Kun käytin sydän muottia öljysin sen reunat ja poistin muotin vasta kun eka puoli oli paistunut hyvin, sitten varovasti irrotin muotin ja käänsin pannukakun.

Tarjoilin itselleni pannukakut vaalean siirapin kanssa ja lapset söivät mansikka-vadelmahillon kanssa.

Pinocciokakku%2C%20pancakes%20020pp-norm

Pinocciokakku%2C%20pancakes%20022pp-norm

Nam :P tosi täyttäviä ovat ;)