Ensimmäinen loma viikko (joita yht. 2, koska vaihdan 4h työn kokopäiväiseksi, sisäinen siirto) ja oli pakko päästä tekemään erilaisia jäätelöitä. Yksi asia oli ohjeita etsiessä, että en halunnut munia käyttää.
 
J%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6+009p.jpg
 
Ensimmäisenä tein mansikkajäätelön tuoreista mansikoista
 
2,5dl kermaa, ½prk kondensoitua maitoa (ei karammelisoitua), 250g mansikoita, 2rkl sitruunamehua, 1rkl glugoosisiirappia
 
Soseuta mansikat ja lisää joukkoon sitruunamehu. Vaahdota kerma ja lisää sitten joukkoon kondensoitu maito ja sitten mansikkasose. Sekoita hyvin. Laita pakastimen kestävään astiaan n.1L-1,5L vetoiseen. Pakasta vähintään 4h, mieluiten yön yli.
 
Tästä tuli hyvää mutta aika kovaa joten voisi jopa miettiä glukoosisiirapin lisäystä vähän?
 
J%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6+010p.jpg
 
Passionjäätelö
 
2,5dl kermaa, ½ kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua), 5passionhedelmää, 2-3rkl sitruunamehua, 1rkl glukoosisiirappia
 
Kaavi passionhedelmistä sisältö pois ja soseuta hieman jotta kivet pienentyvät. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kondensoitu maito. Lisää passionhedelmä, sitruunamehu ja glukoosisiirappi. Sekoita. Halutessasi lisää keltaista pastaväriä. Kaada 1-1,5L vetoiseen astiaan ja pakasta väh.4h tai mieluiten yön yli. Tämäkin tuli hieman kovaa. Ohje Kakkumonsterilta.
 
J%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6+016p.jpg
 
Vaniljajäätelöä
 
2,5dl kermaa, 1dl maitoa, 1dl maitojauhetta, 1dl tomusokeria, 1dl glukoosisiirappia, 3ml vaniljajauhetta
 
Sekoita maitoon maitojauhe. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää kaikki aineet kermavaahtoon ja sekoita voimakkaasti 30sek. Kaada 1-1,5L vetoiseen pakastusta kestävään astiaan. Pakasta väh.4h mutta mieluiten yön yli. Tämä oli pehmeää ja hyvää mutta pitää kokeilla jollain toisellakin ohjeella. Ohje täältä.
 
J%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6+026p.jpg
 
Suklaajäätelö
 
½prk kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua), 2rkl kaakaota (ei sokeroitua), 2,5dl suklaakermaa, 87,5g maitosuklaata, ½dl kuohukermaa
 
Sekoita kaakao kondensoituun maitoon. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Kuumenna kuohukerma ja sulata joukkoon suklaa (kuin ganachea tekisit). Sekoita kondensoitu maito-kaakaoseos vaahtoon ja sitten lopuksi ganache mutta älä ihan sekaisin. Kaada pakastuksen kestävään astiaan 1-1,5L. Pakasta väh.4h mutta mieluiten yön yli. Helpposti sai tästä pyöriteltyä palloja. Makeaa on ja suklaista mutta toisten jäätelöiden kanssa sopi hyvin. Yksinään ehkä liian öklöä =)
Ohje täältä.
 
J%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6+045p.jpg
J%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6+048p.jpg
 
Siinä rasita kiinni ja auki, valmiina annosten tekoon =) Lapsille tein pienet annokset ja itselle oman isomman ;) 
 
J%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6+055p.jpg
 
Alla näkyy vähän vaniljajäätelöä
 
J%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6+058p.jpg
J%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6+065p.jpg
 
Siinä annos jossa jäätelöiden lisäksi mikrovaahtiksi, suklaaapalloja, suklaakastiketta (joka kovettuu kylmän jäätelön päällä) sekä honeycomp palasia (ohje aikaisemmassa postauksessa). Nam! Parhaimmat jäätelöistä oli kyl tuo mansikka- ja passionjäätelöt, niitä ainakin teen uudestaan =)