Sunnuntaina tuli päivällä maha kipeäksi ja jatkui pitkälle iltaan/yöhön. Oli vaikeaa mennä nukkumaan kun ei hyvää asentoa meinannut löytyä ja nousin monta kertaa sängystä telkkaria katsomaan. Lopulta sain nukahdettua mutta yöllä kun pari kertaa heräsin sattui maahan edelleen.

Aamulla mahakipu oli poissa mutta tilalla oli pahaolo :( No ei kun työterveyteen ja siellä hoitajan mukaan vatsatautia (pienimmällä tytöllä v-loppuna oli maha löysähkö, kakkas 6-7 kertaa lauantaina ja la-su yöllä 2 kertaa) joten sieltä varmaan tuli. Hoitaja kehotti syömään esim. kasvissosekeitto joten oli pakko hakea aineita ja tehdä. Tästä tuli kyllä tosi hyvää ja pehmeää.

Sosekeitto%2C%20brownies%2C%20suklaamous

Kasvissosekeitto

5 pienehköä perunaa

4 porkkanaa

1 pieni bataatti

1 pienehkö sipuli

2 knorr kasvisliemi-kuutiota

n.1dl ruokakermaa

suolaa

persiljaa

Vettä 

Pilkoin kasvikset suht pieniksi paloiksi (ei liian), sipulin hienonsin ja laitoin kaikki kattilaan kasvisliemikuutioiden sekä laitoin vettä niin että kasvikset peittyi. Keitä hiljalleen n.20-30min jotta kasvikset ovat pehmeitä. Kaada siivilän läpi neste kulhoon. Soseuta survimella kasvikset ja lisää ruoka kerma ja hieman lientä. Kuumenna. Lisää tarvittaessa lientä lisää ja mausta suolalla ja lisää lopuksi hieman hienonnettua persiljaa. 

Sosekeitto%2C%20brownies%2C%20suklaamous

Sämpylät ovat itse tekemiä jotka vain otin pakkasesta sulamaan =) Mutta keitto oli niin hyvää ja maistui myös seuraavana päivänä. Onneksi ei tarvinnut tehdä muille ruokaa kun mies ja pienimmät ovat savossa mummolassa ja isoimmat olivat täällä lähellä mummolassa ma päivästä ti iltaan. Tänään kävin taas työterveydessä ja flussa tuli vatsataudin tilalle joten vielä huomenna ainakin sairaslomalla :(