Sain toukokuun Lf:n kisasta kannustuspalkinnon Lékué:lta ja ihastuin leipäkääreeseen ja olihan siinä mukana tulleesta vihkosesta pakko kokeilla jo yhtä reseptiä. Ohje "suoraan" vihkosesta jonka mukaan myös tein.

Lfn%20kannustuspalkinnon%20k%C3%A4ytt%C3

Kuuden viljan leipä

250g vehnäjauhoja, 165ml vettä, 6g suolaa, 5g tuoretta hiivaa, 10g seesaminsiemeniä, 10g tummia pellavansiemeniä, 10g auringonkukan siemeniä, 10g hirssinjyviä, 5g unikonsiemeniä, 50ml vettä

Viimeistelyyn

10g seesaminsiemeniä, 10g tummia pellavansiemeniä, 10g auringonkukan siemeniä, 10g hirssinjyviä, 5g unikonsiemeniä

Sekoita siemenet ja jyvät kulhossa ja ripottele ne sitten uunipannulle. Aseta uunipannu uuniin ja kypsytä 5minuutin ajan 180asteessa, kunnes siemenet ovat kullanruskeita. Kaada ne sen jälkeen kulhoon, pirskota hieman vettä päälle ja jätä jääkaappiin jäähtymään.

Sekoita vesi ja jauhot taikinaksi ja vaivaa. Anna seistä 30minuutin ajan huoneen lämmössä. Lisää tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen luotettuna ja sen jälkeen vielä suola. Lisää taikinaan. Vaivaa taikinaa kunnes melkein tasaista ja lisää siemenet ja jyvät (jääkaapista) ja jatka vaivaamista kunnes taikina on tasaista. Peitä leipäkääre liinalla ja anna taikinan seistä 2h ajan. Levitä viimeistelyyn tarkoitetut siemenet lautaselle, kostuta kevyesti taikinan pintaa (kostutin hieman koko leipää) ja kierrittele se sitten viljanjyvissä kunnes ne tarttuvat kiinni. Anna taikinan seistä sen jälkeen vielä tunnin ajan kääressä. Sulje sen jälkeen leipäkääre ja paista esikuumennetussa uunissa 25-30min 220asteessa. Kun leipä on kypsä, anna sen jäähtyä ritilällä.

Lfn%20kannustuspalkinnon%20k%C3%A4ytt%C3

Valmis leipä

Lfn%20kannustuspalkinnon%20k%C3%A4ytt%C3

Lfn%20kannustuspalkinnon%20k%C3%A4ytt%C3

Lfn%20kannustuspalkinnon%20k%C3%A4ytt%C3

Nam ja eikun herkuttelemaan.

Jos pidät leivästä jossa on siemeniä niin suosittelen, oli niin hyvää ja huokoista että. Paljon ilmakuplia. En edes tiennyt millaisia hirssinjyvät olivat vaikka huomasin että useinkin kaupasta ostanut leipää missä niitä on ollut =) Ja tuo käärönkäyttö oli ihana kokemus, erilainen mutta ihana =)