Leivontafoorumilla on extra haaste Valion maustetuille rahkoille ja samalla kertaa sain tehtyä SLY23 tuulihattukilpailuun esimerkin =)

Tuulihatut%20002p-normal.jpg

Taikinaan löysin inspiraation täältä.

Tuulihattutaikina:

2dl vettä

100g voita

3rkl kaakaojauhetta

1tl sokeria (alkuperäisessä ohjeessa ei ollut)

1½dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

Mittaa korkeareunaiseen teräskattilaan vesi, voi, kaakaojauhe sekä sokeri. Kuumenna kunnes voi sulaa ja seos kiehahtaa. Ota pois liedeltä. Lisää vehnäjauhot ja sekoita puuhaarukalla kunnes  taikina irtoaa kattilan reunoista ja tulee pallomaiseksi. Kaada muovikulhoon ja anna jäähtyä n.5min. Lisää munat yksitellen aina välissä kunnolla sähkövatkaimella vatkaten. Taikina valmista kun se alkaa nousemaan vispilöitä pitkin ylös. Laita pursutuspussiin jossa iso tähtitylla. Pursuta leivinpaperille isoin välein ruusukkeita tai muun muutoisia tuulihattuja. Paista 200asteisessa uunissa n.20min tai kunnes tuulihatuissa ei näy pieniä vesikuplia. Laita ritilän päällä jäähtymään ja halkaise jotta tuulihatut kuivuvat.

Tuulihatut%20010pp-normal.jpg

Tuulihatut%20008p-normal.jpg

Täyte:

2dl vispikermaa (laktoositonta käytin)

1prk Valion Mansikkarahkaa

4tl sokeria

½tl vaniljajauhetta/ 1tl vaniljasokeria

4riviä Fazerin mansikka-vanilja suklaata rouhittuna

Mansikoita viipaleina

Mausta kerma sokerilla ja vaniljajauheella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa rahka joukkoon.  Rouhi suklaa ja sekoita kerma-rahkaseokseen. Laita seos pursutus pussiin jossa tähtitylla. Pursuta jäätyneiden tuulihattujen sisään. Laita kerman päälle mansikka viipale.

Tuulihatut%20034pp-normal.jpg

Tuulihatut%20021pp-normal.jpg

Nämä maistuivat tosi hyville ja tuo mansikkasuklaa toi hyvää makua rahkaan =) ja suomalaiset mansikat myös =)