keksej%C3%A4%20ja%20sly%20005p-normal.jp

Pieniä kokeiluja tein viikonloppuna =) Suklaa-pähkinäöruutujen ohje täältä. Ja kinuskiset pikkuleivät ohje täältä.

Suklaa-pähkinäruudut

12 dl hasselpähkinöitä tai manteleita

100 g Arla Ingman Meijerivoita huoneenlämpöisenä

12 dl sokeria

1 kananmuna

12 dl vehnäjauhoja

12 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

12 dl kaakaota

 

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Rouhi pähkinät. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakao keskenään. Sekoita jauhot vaahtoon. Levitä taikina noin 25x30 cm:n kokoiseksi levyksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Paista uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Paloittele levy neliönmuotoisiksi kekseiksi, ennen kuin levy on jäähtynyt.

 

Itse pilkoin hasselpähkinöitä näihin. Olivat kyllä tosi hyviä, kokoajan napostelin niitä eivätkä kauaa säilyneet :D

 

Kinuskiset pikkuleivät

 

100 g voita tai margariinia
1 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 1/2 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(vettä)

Sekoita kaikki ainekset kulhossa taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian paksulta eikä sekoitu kunnolla, lisää joukkoon 1 rkl vettä tai maitoa. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä niistä pitkät tangot (n. 30 cm). Pane tangot leivinpaperoidulle pellille ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 5–10 minuuttia. Leikkaa tangot heti paloiksi. Säilytä pikkuleivät kuivassa.

Nämä olivat kanssa hyviä mutta liikaa muistuttivat kauralastuja maualtaan ilman kaurahiutaleita.