Eilen nuorimmainen täytti 3v ja perhe tuli juhlimaan.

IMG_4760p.jpg

Tarjolla oli barbie-kakku (uusi pursutus tekniikka kokeiltu tähän), tiikerikakku, rocky roadia, poppareita ja karkkia.

IMG_4745p.jpg

Barbie-kakun barbie oli samalla tyttären yksi osa synttärilahjaa, tässä barbia omissa vaatteissa =)

Barbie- kakku Charlotte Russe pohjalla.

Kääretortut (tein 2kpl)

3munaa, 1½dl sokeria, 3/4dl perunajauhoja, 2rkl kaakaojauhetta, 1tl leivinjauhetta

Täyte: 

Oma tekemää mansikka-vadelmasose hilloa

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla sekaisin. Paista 250asteessa n.5min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja ota päällimmäinen leivinpaperi pois. Anna jäähtyä. Täytä hillolla ja kääri. Laita jääkaappiin.

Mansikka-vadelma Charlotte russe

2pkt maustamatonta tuorejuustoa

2dl vispikermaa

3dl vaahtoutuvaa vanhanajan vaniljakastiketta

2-5dl mansikka-vadelmasosehilloa

7liivatetta

loraus sitruunamehua

0,5dl vettä

Vuoraa kulho tuorekelmulla. Ota tuorejuustot "lämpenemään". Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Vaahdota vaniljakastike ja lisää tuorejuusto joukkoon, vatkaa tasaiseksi. Kuumenna vesi ja sitruunamehu sekä sulata liivatteet kuumaan nesteeseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-vaniljavaahtoon vatkaten kokoajan. Lisää hilloa ja sekoita. Lisää kermavaahto varovasti nostellen. Maista ja lisää tarvittaessa hilloa. 

Leikkaa kääretortut n.1cm leveiksi. Vuoraa kulhon pohja ja reunat kääretortun paloilla. Kaada tuorejuusto-täyte kulhoon. Laita kelmut kakun päälle. Laita jääkaappiin hyytymään väh.4h mutta mielummin yön yli.

IMG_4747p.jpg IMG_4748p.jpg

Kumottu charlotte russe ja kermavaahdolla kuorrutettu (odottaen pursutuksia). Laitoin vielä keskelle kakkua 2 viipaletta kääretorttua koska kakusta ei tullut "tarpeeksi korkea" barbille, olisi pitanyt tehdä 1,5kertainen täyte :D

IMG_4758p.jpg

Kermaa vatkasin 4 erässä (yksi valkoinen pohjaksi)

jokaista 2,5dl vatkaamattomana (luulisin että valkoista olisi riittänyt 1-1,5dl, rosea 2dl ja pinkkiä 1,5dl), kermavaahdot värjätty pastaväreillä ja vahvistettu 1rkl vaniljakreemijauhetta (per väri), mauksi vielä vähän sokeria.

Mekon yläosa sokerimassaa joka värjätty rose-pastavärillä. 

Osan pursutuksen kun olin tehnyt laitoin päälle kääretorttu palat ja työnsin barbin kakkuun (jalat olin kelmulla suojannut, tosin pesin myös barbin vartalon).

IMG_4741p.jpg

Rocky Road

600g maitosuklaata

2rkl voita

100g vaahtokarkkeja

2dl riisisuklaata

150g hasselpähkinöitä

1dl fudge-paloja (Dr.Oetkerin uutuus)

Sulata suklaa voin kassa miedolla lämmöllä kattilassa. Rouhi puukolla pähkinöitä pienemmiksi. Sekoita muut aineet sulan suklaan joukkoon. Kaada leivinpaperoituun astiaan/peltiin ja levitä ohuemmaksi. Koristele jos haluat, itse laitoin pieniä strösseli sydämmiä. Laita kylmään kovettumaan ja leikkaa palaksiksi.

IMG_4767p.jpg

Perinteinen tiikerikakku jossa vaalea taikian värjätty 2 eri punaisen sävyllä =) Pinnalla 2 punaista candy meltsiä pursutettu.