Tein taas pääsiäiseksi mummolle juustokakkuja  ja tällä kertaa halusin kokeilla Pullahiiren-blogista bongaamani reseptin hieman muunneltuna. Tein ohjeen vielä tuplana kun tein 2 kakkua ja sain ohjeella 2 kakkua, yhden pienen sydän kakun(2hengen) ja 4 lasiannosta :D Tuo passion kiille sopi kakkuun niin hyvin. Tätä kakkua suosittelen sillä se on tosi hyvää. Täytteen persikan voi korvata mangolla (itse piti tehdä mangolla mutta ostin vahingossa persikkaa) ja jos löytää niin tehdä oikein sillä passionpyreellä.

P%C3%A4%C3%A4si%C3%A4iskakku%20008pp-nor

Passion-persikkakakku

Pohja

200 g Digestive-keksejä

75 g voita

Täyte

5 1/2 dl vispikermaa

400 g tuorejuustoa

2,5 - 3 dl tomusokeria (maun mukaan)

3 tl vaniljasokeria

2 dl persikkaa soseena (oikeassa ohjeessa passionpyreetä)

1/2 dl vettä

6 liivatelehteä (itse lisäsin vielä 1 liivatteen)

Kiille

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

2 passionhedelmää

(keltaista elintarvikeväriä)

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja laita reunakalvo. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella. Sulata voi ja lisää se keksimurskan joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi ja painele vuoan sisään.

Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Soseuta persikka. Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi. Notkista kulhossa tuorejuusto ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. (Jos käytät pakastettua passion pyreenä, niin sulata se noin huoneenlämpöiseksi.) Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet veden joukkoon. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos persikkasoseen (passionpyreen) joukkoon ja lisää seos tuorejuuston joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti, mutta hyvin sekoitellen joukkoon. Kaada täytemassa keksimurskan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli. 

Kuumenna kiillettä varten vesi kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri joukkoon. Kuumenna vielä kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. (Katso vielä tarkempi ohje paketin kyljestä, koska eri merkkisillä hyytelösokereilla voi olla erilaiset ohjeet) Lisää joukkoon passionhedelmien liha ja tarvittaessa hieman keltaista väriäainetta. Lusikoi kiille varovasti kakun pinnalle ja nosta vielä hetkeksi kylmään.

Vinkki! Voit myös tehdä kiilteen liivatelehdillä hyydyttämällä, mutta tuo hyytelösokeri nopeuttaa kiilteen valmistusta huomattavasti. 

Vinkki! Kakku jää tuolla liivatemäärällä mukavan pehmoiseksi, mutta jos haluat kakusta jämäkämmän, niin lisäile liivatemäärää muutamalla lehdellä.

P%C3%A4%C3%A4si%C3%A4iskakku%20002pp-nor
Tässä toisen kakun pajunkissat (tehty suklaasta) joka vielä vuoassa.
P%C3%A4%C3%A4si%C3%A4iskakku%20003pp-nor
Pieni kakku
P%C3%A4%C3%A4si%C3%A4iskakku%20006pp-nor
Halkaistuna 2annokseen =)
Passion-persikka%20herkku%20003pp-normal
Näitä tein 2 ja 2 coctail-laseihin =)