Tein tämän kakun viikolla työkaverille synttälahjaksi.
Ohje:
40g tummaa suklaata(puolet maitosuklaarouhetta, puolet kinuskimurua)
1,25dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1rkl kaakaota
87,5g voita
1dl sokeria
1 munaa
½dl kermaa
Rouhi suklaa. Yhdistä kuiva-aineet. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna kunnolla sekoittaen. Lisää kerma vuorotelleen kuiva-aineiden kanssa. Lopuksi sekoita nuolijalla suklaarouhe ja kinuskimuru joukkoon. Voitele ja korppujauhota Pieni vuoka ja täytä se n.3/4. Paista 175asteessa 30-40min. Nämä pienet paistui 20-25min. Kokeile tikulla ennen kuin otat uunista että on varmasti kypsää. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
Sulatin suklaan minigrip- pussissa mikrossa. Leikkasin kulmasta pienen palan pois ja pursutin jäähtyneen kakun pintaan ja sitten ripottelin kinuskimuruja päälle. Säilytä jääkaapissa niin kakku säilyy kosteana.
Kommentit