Sain SLY28 kierroksella ihanan teeman mukaisen paketin ja myöhemmin emon välityksellä ohjeita ja kirjeen sähköpostiini. 

Tein torstaina mansikkahilloa ja paketista käytin hillo-marmeladisokeria, vaniljasokeria, hillopurkin sekä liitutauluetikettejä. Sain ohjeen vaniljaiseen mansikkahilloon mutta tein sen hillo-marmeladisokeri paketin mukaan.

WP_20140822_18_39_38_Prop-normal.jpg

(oikean puoleinen paketin hillopurkki)

 

Vaniljainen mansikkahillo

1kg mansikoita (käytin pakasteesta viime vuotisia)

1prk hillo.marmeladisokeria

1tl vaniljasokeria

+ ripaus vaniljajauhetta

Hieman sulaneet mansikat ja sokerit + vaniljajauhe laita kattilaan ja keitä n.5min. Kuori vaahto, soseuta ja jaa kuumiin lasipurkkeihin. Kansi päälle ja anna jäähtyä.

Eilen halusin sitten kokeilla tuota hilloa johonkin =) Idea kääretortun täytteeseen syntyi. 

IMG_3968p-normal.jpg

(kuvassa valmis kääris ja hillopurkki josta käytin hilloa täytteeseen)

 

Mansikkakääris

Kuviotaikina

1 valkuainen

40g vehnäjauhoja

30g sokeria

30g huoneenlämpöistä voita

pastavärejä (lehden vihreää ja punaista)

Laita uuni kuumenemaan 250asteeseen. Peitä pelti leivinpaperilla. Sekoita taikina tasaiseksi niin ettei kokkareita jää. Laita vähän taikinaa toiseen kuppiin ja sekoita siihen vähän vihreää pastaväriä. Laita taikat pusseihin ja leikkaa niistä kulmat pois. Pursuta leivinpaperin päälle "sydän" kuviot punaisella ja sitten vihreällä mansikoiden kannat. Laita pelti pakastimeen n.10min.  Tee sillä välin kääris taikina.

Kääristaikina

3 munaa

1,5 dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

1tl vaniljasokeria

1tl leivinjauhetta

1rkl kylmää vettä

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Lisää kylmä vesi ja nostele nuolijalla tasaiseksi. Ota pelti pois pakkasesta ja levitä taikina varovasti kuvioiden päälle. Paista uunin keskiosassa n.5min. Kumoa pohja leivinpaperille ja ota varovasti leivinpaperi pois ja käännä toisen leivinpaperin kanssa niin että kuvio jää pöytää vasten. Jäähdytä.

WP_20140823_13_25_14_Prop-normal.jpg

(kuvio paistettuna)

 

Täyte

2-3dl vispikermaa

ripaus vaniljajauhetta

n.1,5-2dl vanilja-mansikkahilloa

Vaahdota kerma vaniljajauheen kanssa suht kovaksi. Lisää hilloa makusi mukaan ja vatkaa sekaan. Jaa täyte käärispohjalle ja levitä. Kääri ja koristele kermavaahdolla tai täytteen jämällä.

IMG_3972p-normal.jpg

IMG_3980p-normal.jpg

Nam herkuttele! Täytettä olisi voinut laittaa enemmän sisään, olin liian varovainen ja täytettä jäi pinnalle ja tarvittaessa annoksen koristeluun vielä =)