Isovanhemmillani oli eilen pe 18.7 hääpäivä ja heille tuli täyteen 55-vuotta naimisissa =) Juhlistimme sitä perheen kesken heidän luonaan. Mummoni pyysi minua tekemään jonkinlaisen kakun myös sinne kahvin kanssa. Mietiskelin ja netistä etsiskelin ideoita. Yhden idean sain Lékuen Lf:n palkinto kakkuvuoan paketin kuvasta eli tuon mansikkareunan ja sitten hyydytettävän täytteen.
 
Isovanhempien+55v+h%C3%A4%C3%A4p%C3%A4iv
 
Kakkupohjat ovat Victoria sponge- kakkupohjaa, ohje täältä. Tein ekaa kertaa Victorian kakkua ja ohjeen tein 1,5kertaisena 25cm kakkuvuokiin ja suolan jätin pois kun käytin norm.suolaista voita. Pohjista ei tullut ihan tasaisia mutta vähän leikkasin reunoista niitä.
 
Ohje:
345g jauhoja
6tl leivinjauhetta
345g sokeria
345g pehmeää voita
6 munaa
 
Voin ja munat otin ajoissa lämpenemään. Lämmitä uuni 180asteeseen. Voitele ja laitan leivinpapri kahteen 25cm vuokaan. Laita kaiki aineet kulhoon ja vatkaa hitaalla vauhdilla ainekset sekaisin. Varo vatkaamasta liikaa sillä silloin kakun koostumus muuttuu kumimaiseksi. Jaa taikina tasaisesti kahteen vuokaan ja paista 25-30min kunnes kakut ovat kullankeltaisia ja hieman reunoilta kutistuneita. Anna kakkupohjien jäähtyä vuoissa n.5min ja sen jälkeen siirrä pohjat ritilän päälle jäähtymään. Kun kasaat kakun niin laita paremman näköinen pohja päälimmäiseksi. 
 
Täyte:
2dl vispikermaa
2,5dl vanhan ajan vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g tuorejuustoa
6 liivatetta
0,5dl vettä
3tl sokeria
4-7tl vaniljasokeria
mansikoita
 
Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilulautaselle ja laita toinen pohja päällypuoli alaspäin vuoan sisälle. Laita korkea reunakalvo vuokaan niin että reunat vähän menevät kakkupohjan reunoille jotta pysyvät. Ota mansikoista kannat pois ja leikkaa puoliksi. Laita mansikoita kalvoa vasten leikkauspuoli kalvon pintaa vasten. Tee täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja vaniljakastike (voit myös korvata kermavaahdon kokonaan vaniljakastikeella jolloin et tarvitse vaniljasokeria niin paljon). Lisää vaniljakastike vaahtoon tuorejuusto, sekä sokerit ja vatkaa sekaisin. Kuumenna vesi ja sulata siihen liivatteet ja lisää ohuena nauhana vanilja-tuorejuusto seokseen kokoajan vatkaten. Lisää kerma ja nostele nuolijalla joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa vaniljasokeria. Kaada täyte keskelle kakkupohjaa ja levitä varovasti reunoille päin jotta mansikat peittyvät ja täyte on tasaisesti. Lisää toinen kakkupohja päällypuoli alaspäin ja paina vähän. Laita hyytymään vähintään 4h mutta mieluiten yön yli. 
 
Ota kakkuvuoan reunat pois ja poista myös kalvo.
 
Päälle:
2,5dl vispikermaa
2tl sokeria
2-3tl vaniljasokeria
mansikoita
valkosuklaata ja maitosuklaata
 
Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Pursuta kakun päälle. Ota mansikoista kannat pois ja puolita ne ja laita kerman päälle. Sulata suklaat omissa pusseissaan (mini grip) mikrossa varovasti. Leikkaa kulmat pusseista pois ja spritsaa mansikoiden päälle. 
 
Kakusta tuli kyllä hyvää ja pohja ei tarvinnut mielestäni kostutusta. Maku on kyllä erilainen tuossa Victorian kakku-pohjassa mutta hyvä. Korkeutta kakulla kyllä on =) Kaikille kakku maistui!
 
Onnea vielä Isovanhemmilleni!