"Kukkakedolla tapahtuu!"

Osallistuin Leivontafoorumin heinäkuun haasteeseen nimeltä "kukkaketo". Tälläinen oli minun työni.

Sokerikakkupohja á17cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

3munaa, 1,5dl sokeria, 1,5dl vehnäjauhoja ja perunajauhoja (n.50/50), 0,5tl leivinjauhetta, 0,6tl aitoa vaniljajauhetta

Voitele vuoka ja jauhota korppujauhoilla. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kunnon vaahdoksi. Lisää siivilän läpi loput aineet ja nostele vaahtoon nuolijalla. Kaada vuokaan ja paista 175asteessa n.30min.

Täyte:

2dl vispikermaa, 100g vaniljarahkaa, 200g mansikkasosetta(tuoreita mansikoita n.250g ennen soseutusta), 0,5dl sokeria, 0,5tl aitoa vaniljajauhetta, 3liivatetta, tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, sokeri ja vaniljajauhe. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Soseuta mansikat. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet siinä. Kaada liivateseos mansikkasurvokseen ja sekoita. Kaada mansikka-liivateseos vaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla.

Leikkaa kakku. Laita reunakalvoilla vuorattuun vuokaan pohja ja kostuta vedellä. Laita puolet täytteestä pohjan päälle. Laita toinen kakkupohja palan päälle, kostuta. Kaada loput täytteestä ja laita kostutettu kansi päälle. Laita kylmään hyytymään vähintään 4h.

Täyte Kinuskikissan juhlanpöydän raitakakun mansikka- raita.

Päälle:

2dl vispikermaa, 1"hammastikullinen" kelly green- pastaväriä, 2tl sokeria, 0,5rkl vaniljakreemijauhetta

 

Vatkaa kerma, sokeri ja pastaväri löysäksi vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja vatkaa kunnon vaahdoksi. Poista kakku vuoasta ja kalvot reunoilta. Laita tarjoilulautaselle. Levitä kakun päälle kerros kermaa.

Reuna:

Suklaasiirtokuva, Fazerin sininen suklaalevy

Sulata suklaa ja levitä suklaasiirtokuvan päälle. anna vähän aikaa olla. Laita kakun reunoille ja pistä kylmään kovettumaan. Kun suklaa kovettunut poista kalvo.

Pursuta värjättyä kermavaahtoa haluamiisi kohtiin.

 

Suositeltiin että jonkin Lf:n haasteen sponsori-tuotteista olisi jossakin kuvassa ja itsellä se on nyt Fazerin sininen suklaa levy jota käytin reunoihin/suklaasiirtokuvan kanssa. 

Koristele.

Koristelussa käytettyjä aineita:

Sokerimassaa, Candy Meltsejä (mm.lehtiä, ruohoa), toffeeta (2värisiä ruusuja), liivatelehtiä(ampiaisten siivet), tomusokeria(apuna muotoilussa), elintarvikeliimaa, elintarviketusseja, pastavärejä, tomuvärejä, strösseleitä, helmiä, yms. 

Toffee ruusuista idea Kuistalta.

Koriste öttiäisiä mm. mehiläinen, perhonen, leppäkerttu, kaalimato, etana, mato, hämähäkki.

Ideoita etsin netistä.

Kuvassa koristeiden teossa käytettyjä välineitä ja värejä, yms. Joitakin kuitenkin jäi uupumaan kuvasta. 

 

 

 PS. Tyttäreni n.10v. keksi tuon ampiaisen kukassa ja että kukassa näkyisi "siitepölyä".