Pitkään on pitänyt leipoa porkkanakakkua ja tällä viikolla sain SLY-paketista ohjeen ja nyt sitten tuli "pakottava" tarve sitä leipoa =) Oma käsi kun ei ole ihan kunnossa niin leipuri apurina toimi vanhin tyttäreni Sara joka on uudella nSly kierroksella mukana =) Ohje alun perin kinuskikissan.

IMG_4182pp-normal.jpg

Porkkanakakku

4dl porkkanaraastetta

2 appelsiinin kuoriraaste

200g voita

3dl fariinisokeria

3 munaa

3½dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl kanelia

2tl kardemummaa

1rkl vaniljasokeria

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksi kerrallaan välissä sekoittaen. Lisää puolet jauhoista. Lisää porkkanaraaste ja appelsiinin kuoriraaste ja sekoita. Lisää loput jauhot. Kaada taikina voideltuun 24cm vuokaan (itse käytin 23cm). Paista 200asteessa n.30min. Anna jäähtyä.

IMG_4186pp-normal.jpg

Kuorrute:

300g maustamatonta tuorejuustoa

1dl tuorepuristettua appelsiini mehua (puristin 2 mehut ja join loput, oli ihanan makeaa mehua)

150g valkosuklaata

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää appelsiinimehu ja sekoita. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää tuorejuustoon, sekoita. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele hasselpähkinärouheella.

IMG_4189pp-normal.jpg

Nautin palasen mansikkamuffinssi-teen (vihreää teetä, jota en yleensä juo mutta tämä on hyvää) kanssa. NAM! Hyvää oli, kiitos Maria ohjeesta!

IMG_4191pp-normal.jpg

Lähempi kuva leikatusta palasta.