Sain eilen SLY28 kierroksen syyskuun paketin ja samalla sain sähköpostilla reseptejä mm. tähän herkkuun. Käytin elokuun SLY paketista saamiani muffinssivuokia ja kanelitankoa näihin, kanelia ja fariinisokeria kun oli jo avatut niin käytin niitä ensin ennen sly paketista saamia.

IMG_4095pp-normal.jpg

Omena-Kanelimuffinssit Kinuskilla (resepti Tanjan keittokomerossa blogista)
 
Omenasose:
2 omenaa
1,5dl vettä
1dl sokeria
1 kanelitanko
2tl kanelijauhetta

Valmista omenat ensin! 
Laita kattilaan vesi, sokeri ja kanelitanko kuumenna ja pilko sillä välin kuoritut omenat lohkoiksi. Laita omenat kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä niin kauan että omenat ovat pehmenneet, osa on saattanut soseutua ja että liemi on keittynyt kokoon. Mausta vielä kanelilla ja nosta sivuun jäähtymään.

Kinuski:
Seuraavaksi tee kinuski, jotta kinuski kerkeää jäähtymään hyvin. Käytä kinuskin tekoon 1 osa kermaa ja 1 osa fariinisokeria. Itse käytin 2dl kuohukermaa ja 2dl fariinisokeria. Laita aineet teflonkattilaan ja sekoittele niin kauan että seos alkaa sakeentumaan. Voit kokeilla onko kinuski valmista tiputtamalla pienin pisaran kinuskia kylmään veteen, jos tippa leviää heti veteen tiputtuaan ja tekee veden sameaksi kinuski ei ole vielä valmista.

Taikina:
150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
n. 4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1,5dl maitoa, kermaa tai omenamehua (itse laitoin omenamehua mutta voi hyvin laittaa osan myös esim. kermaa ja omenamehua sekaisin)

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen kanssa margariini-sokeri-muna seokseen. 
Pilko aikaisemmin keitetyt omenat hieman pienemmäksi silpuksi ja lisää taikinaan (omani meni aika mössöksi, varmaan liian pehmeä/kypsät omena joten laitoin koko omenasoseen taikinaan ilman kanelitankoa).

Nostele lusikalla muffinssivuokiin taikina, paista 225 asteessa 12-15min. Muffinsseja tulee 12kpl (sain itse melkein tuplamäärän). 
Lusikoi jäähtyneiden muffinssien päälle kinuskia.
Parhaimmillaan jääkaappiviileänä.
 
IMG_4107pp-normal.jpg
 
Itse nautin ensimmäisen hieman lämpimänä ja toisen sitten kylmänä vaniljajäätelö-pallon kera :P NAMIA!
Muffinssi aika mehevää, kinuski tuo paljon makeutta joten mielestäni vaniljajäätelötasapainottaa tätä. Mies ja lapset tykkäsivät jäätelön kera mutta ilman oli liian makeaa (minulle kelpaa kummin vain ;D ).
 
IMG_4101pp-normal.jpg
 
IMG_4111pp-normal.jpg
Pieni pala lohkaistu haarukalla :P Ehkä vähän näkyy muffinssin mehevyys ;)