Veljen poika täyttää ma 3vuotta ja heillä oli tänään juhlat joihin veljeni avovaimo pyysi minun tekemään täytekakun ja juustokakkuja.

Mico%203v%20014pp-normal.jpg

Toiveena oli Lentsikat-leffa aiheinen kakku =) Siellähän se Dusty on tosin peräsimessä on nro.3 kun Dustylla on 7 ;)

Koristeet on sokerimassaa ja maalattu oranssit osat pastavärillä.

Mico%203v%20010pp-normal.jpg

Lähempää.

Mico%203v%20012pp-normal.jpg

Ohjeen löysin täältä.

Marmoroitu suklaajuustokakku

Pohja:
200g domino-keksejä (reilu 1 pötkö)
50 g voita
 
Täytteet:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria (oikeassa ohjeessa 2dl, mutta olisi voinut jättää kokonaan varmaan pois)
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa/vispikermaa
7 liivatetta
½ dl kahvia
 
Suklaatäytteeseen:
200 g tummaa suklaata (vähempikin olisi riittänyt)
 
Valkosuklaatäytteeseen:
130 g valkosuklaata
 
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja vuoka reunakalvolla. Murskaa täytekeksit ja sulata voi. Yhdistä keksimuru voisulaan ja painele seos vuoan pohjalle. Vaahdota kerma ja laita kylmään. Sekoita täytteeseen tuleva tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja jaa seos kahtia eri kulhoihin(itse laitoin puolet tuorejuustosta ja sokereista suoraan omaan kulhoon). Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vaahdota kuohukerma.
 
Sulata suklaat vesihauteissa (erikseen tietenkin!). Sekoita tumma suklaasula toiseen täytepuoliskoon ja valkoinen toiseen. Kuumenna kahvi kattilassa ja lisää siihen puristellut liivatelehdet. Kaada puolet liivateliemestä toiseen täytteeseen ja puolet toiseen. Sekoita huolella. Jaa kermavaahto tasan täytteisiin ja sekoita.
 
Lusikoi tummaa ja vaaleaa täytettä keksipohjan päälle vuorotellen. Kun kaikki täyte on vuoassa, vedä veitsellä ristiin rastiin täytteen pinnalla, jolloin saat aikaiseksi marmorikuvion. Hyydytä kakkua yön yli kylmässä ja irrota sitten vuoasta. 
 
Mico%203v%20025pp-normal.jpg
 
Kakku on kunnon suklaapommi mutta silti niin hyvää. Sokerin olisi voinut joko vielä vähentää tai jättää kokonaan pois ohjeesta ja tumma suklaa maistuin vahvasti joten sitä voisi joko vähentää tai sitten vaihtaa maitosuklaaseen. Pitää kokeilla miten parasta tulee, ens kerralla =)