Liian suuri ei suuhun sovi, liian pienikään ei passaa, suloisin on sopivan kokoinen, suussa sulava makoisin. Nuole, ime ja kielellä helli, kohta on suussasi vetelä velli. Nauti sitten mielessäsi, mieti vielä mielessäsi: Olipas makia munanen, suussa sulavan suloinen, pääsiäisen paras palanen!

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Tein Mangojuustokakun omalle mummolle kun käytiin pitkänä perjantaina siellä lammasta syömässä.

P%C3%A4%C3%A4si%C3%A4inen%20005p-normal.Pohja:

200g digestive keksejä

75g sulaa voita

Välissä:

n.2tlk mangoviipaleita

Täyte:

6liivatetta

5dl mango-appelsiinimehua +  loraus sitruunamehua

2pkt mangotuorejuustoa

2dl vispikermaa

330g vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (laktoositon on tuollaisessa mutta oli n.3dl)

6tl sokeria

Kiille:

3dl mango-appelsiinimehua

4 liivatetta

Tein kuten yleensäkkin juustokakut tehdään. Keksipohjan päälle laitoin mangoviipaleet ja täytteen siihen päälle. Annoin hyytyä n.4h ja illal sitten tein kiilteen päälle.

Pajunkissa koristeet ruskeilla ja valkoisilla Candy Meltseillä.

P%C3%A4%C3%A4si%C3%A4inen%20009p-normal.

Tein SLY22 kierroksen pariltani saamalla ohjeella Kinder-leivoksia, tosin ohjeen tein vain puolikkaana pienempään "peltiin".

Normaali ohje on uunipeltiin joka tässä.

Kinder-leivokset

Pohja:

6dl sokeria

5dl vehnäjauhoja

2tl vaniljasokeria

4tl leivinjauhetta

6rkl kaakojauhetta (leivonta, ei sokeroitua)

3dl kuumaa vettä

300g sulaa voita

4 munaa

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kuuma vesi, voisula ja munat, joiden rakenne on sekoitettu rikki. sekoita taikina nopeasti sekaisin ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 175asteessa uunin keskitasolla 25-30min. Varo ettei paistu yli... Anna pohjan jäähtyä.

Voikreemi:

150g voita

5dl tomusokeria

4tl vaniljasokeria

2 keltuaista

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja keltuaiset yksitellen. Vatkaa hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle. Kannattaa veitsellä levittää ns- nuolijalla lähtee piirakan pintaa mukaan... Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Kuorrutus:

200g Fazerin sinistä suklaata

Sulata suklaa ja levitä voikreemin päälle, varo ettei suklaa ole kuumaa levitettäessä, sillä kreemi sulaa muuten ja sekoittuu suklaaseen... Vinkki: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se ensin. Tee näin levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuksi kerrokseksi, eikä sullä saa koko pohjaa peitettyä.

Jähmetä hetki jääkaapissa, mutta leikkaa piirakka paloiksi ennen kuin suklaa on kokonaan kovettunut.

Nämä ovat tosi hyviä, aika makeita mutta tein pieniä paloja joten ei liian makeita =) Ripottelin päälle SLY:n lähettämiä pääsiäiseen sopivia strösseleitä.