Tulipa pitkästä aikaa tehtyä hirvenlihasta keittoa, tosin vasta oli toinen kerta kun tein :) Appiukon metsästämää oli hirvenliha :)

Tein ison 5litran kattilan.

n.500-700g hirvenliha paloja, 500g karjalanpaistilihoja, 2rkl voita, 2kg perunoita, 2porkkanaa, purjosuikleita, lihaliemikuutioita, suolaa ja vettä.

Ruskistin lihoja ensin voissa kattilaan pohjalla ja sitten lisäsin vedenkeittimel keitettyä vettä reilusti enemmän kuin että lihat peittyy. Maustoin hieman suolalla. Keitin lihoja 2h ja alussa kuorin vaahdon pinnalta pois. Kun lihat kiehui niin kuorin ja pilkoin valmiiksi perunat ja porkkanat ja laitoin kulhoon johon kylmää vettä. Kun lihoja keitetty 2h niin kaadoin veden pois ja sitten laitoin perunat, porkkanat ja purjot kattilaan ja taas keitin veden keittimellä vettä päälle siten että perunat peittyy. Lisäsin pari lihaliemikuutioita ja 1-2 tl suolaa ja sekoitin. Annoin kiehua kunnes perunat kypsiä ja sitten vielä maustoin lisää suolalla ja lihaliemikuutioilla. Maistelin lientä että tarpeeksi makua :)

Mielestäni keitto paranee kun sitä pari kertaa lämmittää kattilassa seuraavina päivinä kun peruna hajoaa liemeen hieman :)  Tästä annoksesta syö 4hlö:ä 2-3päivää :) Hyvää ja ihanasti lämmittää näin syksyllä ja kylmillä keleillä.