Järjestettiin porukoiden ja toisen siskon kanssa siskolle yllärisynttärit(la11.1) n.viikko ennen oikeaa päivää(19.1) ja tietysti minä tein kakun ja halusin tehdä erilaisen juustokakun koristeineen =)

Noora%2030v%20yll%C3%A4risynt.kakku%2000

Koristeeksi tuli kiroilevasiili =)

Noora%2030v%20yll%C3%A4risynt.kakku%2000

Kakku itsessään oli aika koristeeton muuten joten sopi hyvin siskolle tuo, paremmin kuin tomusokerihuntu ja passionhedelmää.

Noora%2030v%20yll%C3%A4risynt.kakku%2001

Kuva kakun sisältä :P

Koristeeseen ideoita etsin netistä ja tuon kakun ohjeen myös löysin netistä täältä. Koska halusin erilaisen juustokakun ja ekana tuli mieleen suklaa ja passion mutta miten toteutus kunnes löysin tämän ohjeen =)

Mango-passionkakku

Pohja

​4 Munaa

1dl sokeria

0,75dl kaakaojauhetta

0,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Täyte

5 liivatetta

1tlk (425g) mangoviipaleita

2dl kermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

0,5dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

(2-3rkl coinreauta) en itse käyttänyt

0,5dl mangojen lientä

n.5 passionhedelmää

 

Tee pohja. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sihtaa sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista pohjaa noin 8 minuuttia(varo ettei pala). Kippaa kypsä pohja toiselle leivinpaperille/leivinliinan päälle, poista uunissa ollut leivinpaperi ja anna jäähtyä.
Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Valuta ja soseuta mangot. Säästä mehu. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita hedelmäsose, kerma, tuorejuusto, sokerit ja (likööri). Kaavi passionhedelmien sisus (n. 1 dl) eri kulhoon. 
Kuumenna mangojen liemi ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä liivateseosta hieman. Sekoita 1 rkl liivatelientä passionhedelmälihan joukkoon ja kaada loppu juustoseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. 
Leikkaa torttupohjasta kaistale leipävuoan reunoille ja pohjalle. Tiivistä myös päädyt pienillä paloilla. Kaada puolet mangotäytteestä vuokaan ja nostele päälle vana passionhedelmästä. Lisää vuokaan loppu täyte ja leikkaa päälle sopivan kokoinen pohjapala. Hyydytä kakku jääkaapissa seuraavaan päivään ja kumoa tarjolle. Halutessasi tomusokeroi kakun pinta ja ja koristele passioneilla. 

 

Itse laitoin tuorekelmua leipävuokaan ristiin kaksi pitkää kaistaletta siten että sain loput laitettua kakun päälle kun laitoin jääkaappiin hyytymään. Helpompi oli kumota lautaselle näin ja varmasti kakku irtosi vuoasta. Kun leikkaat kääretorttua niin suunnittele leikkaus kunnolla sekä laita pohjalle levein kaistale niin että pohja varmasti peittyy (tämä on kakun päällinen joten näyttää kauniimmalta).

 

Kakku sai kehuja raikkaudesta ja muutenkin hyvästä mausta. Tulee varmasti tehtyä uudestaankin =)

 

Onnea vielä siskolle!!!