Olin miettinyt pari päivää miten voisin käyttää mansikkasosetta muffinssien makuna ja onnistuisko se. Ja samal mietin et voisin tehä samal kertaa yhdestä taikinasta 2 eri makua. Tein ihan perustaikinan ja sit siitä lähdin :)
Eli näin tein:
1. 150g pehmeää voita, 1½dl sokeria, 2 munaa, 3½dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2tl vaniljasokeria,
2. 1dl soseutettuja pakastemansikoita, punaista pastaväriä
3. n.65g pakaste mustikoita, 0,75dl kermaa/maitoa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa kunnolla välissä. Jaa taikina kahteen kulhoon. Jaa kuiva-aineet 2 kulhoon ja sekoita ne keskenään. Sulata pakaste mansikoita hieman ja soseuta. Lisää toiseen taikina kulhoon vatkaimella vatkaten kuiva-aineet ja kerma vatkaimella vatkaten ja sitten lopuksi sekoita nuolijalla pakaste mustikat joukkoon. Lisää taas toiseen kulhoon kuiva-aineet ja mansikkasose ja pastaväriä (siten miten tumman haluat taikinasta) vatkaimella vatkaten.
Jaa taikinat muffinssivuokiin muffinssipellille. Paista 225asteessa 12-15min. Anna jäähtyä 5minuuttia ja sit nosta pelliltä jäähtymään. Jäähdytä ennen kuorrutusta
Itse kuorrutin mansikkasosemuffinssit mansikkatomusokerilla ja sydän-strösseleillä ja mustikkamuffinssit olivat niin kauniita ilman mitään :)
Tässä halkaistuna ja valmiina syötäväksi. Olivat niin hyviä että kielen veivät mennessään :P
Kommentit