Törmäsin joskus kesällä näihin pulliin mutta vasta nytten sain aikaiseksi kokeilla.  Takana raesokerilla koristeltuja ja edessä maitosuklaalla spritsattuja.

Tässä kolme linkkiä joissa näihin törmännyt:

http://kakkutaikuri83.blogspot.fi/2010/10/tiikeripullat.html

 http://www.maku.fi/resepti/tiikeripullat#axzz2Hl1gylT3


Omissa pullissa ei ole munaa eikä oikeaa maitoa sillä tein maidon laktoosittomasta maitojauheesta(joululta jäi ja halusin kokeilla). 

Ohje:
 2pss kuivahiivaa (50g hiivaa)
6dl maitoa (6dl vettä ja 6rkl laktoositonta maitojauhetta)
2dl sokeria
1tl suolaa
(hieman kardemummaa)
n.14dl vehnäjauhoja (lisäilin lopussa käsituntumalla)
1dl kaakaojauhetta
150g huoneenlämpöistä voita

Voiteluun:
Tein maitojauheesta ja vedestä voiteluaineen
2rkl maitojauhetta
0,5dl vettä
(sulatettua voita/munaa)

Laitoin kulhoon sokerin, suolan, kuivahiivan sekä maitojauheen ja lisäsin lämpimänpää kuin kädenlämpöistä vettä ja sekoitin. Lisää n.12dl vehnäjauhoja ja vaivaa taikinaksi.
Jaa taikina kahteen kulhoon. Lisää toiseen 2dl vehnäjauhoja ja puolet voista(itse lisäsin hieman vielä kardemummaa), vaivaa kunnolla sekaisin niin että voi on sekoittunut taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja. Lisää toiseen taikinaan kaakaojauhe ja loput voista. Vaivaa kunnolla kunnes tasaista ja lisää tarvittaessa jauhoja. Kohota 30-40 min.
Jaa kummatkin taikinat kahtia ja kaulitse niistä suorakaiteen muotoisia levyjä. Laita vaalean levyn päälle kaakaolevy. Leikkaa 2-3cm levyisiä suikaleita. Kierrä kierteelle ja kiepsauta solmuksi tai "rullalle". Kohota n.20min. Voitele, koristele osa raesokerilla ja paista 225asteessa (voisi hyvin paistaa 200asteessa, ei palaisi niin helposti) 10-15min.
Voit koristella raesokerittomat pullat sulalla suklaalla tai kaakaotomusokeri+vesi seoksella.
 

Sisältä kuvaa =)

Näistä tuli mielestäni erittäin hyviä ja maitojauhe paketissa luki että se tekisi kosteampia kuin normaalisti ja tuntui pitävän paikkaansa =) Ei liian suklaisia ja silti pullan makuisia kun lisäsin vaaleaan taikinaan tuota kardemummaa

Suosittelen kokeilemaan.

Oma moka tuli tuossa kaulitessa kun olin tehnyt tuplataikinan niin en jakanut taikinoita puoliksi vaan tein 2 isoa levyä niin ekoista pullista tuli IIIISOJA :D mutta silti hyviä =)