Sain SLY26 kierroksen ekasta paketista muscovado-sokeria ja etsin netistä ohjeita (yhden myös sain paketista), kokeilin su tätä ohjetta kun synttäritarjoilut olivat vähissä ja sisko oli tulossa käymään. Kakku oli hyvän makuista mutta mureni ihan hirveästi, oli kuivaa ja oli vaikeaa siirtää vuoasta tarjoilulautaselle. Tein ihan ohjeen mukaan mutta minun uuni taisi olla kuivattaa kakun :( Kakunhan olisi pitänyt olla kostea sisältä. Käytin paketista muscovadosokeria, tummaa suklaata sekä Cacaota (sillä omani pääsi loppumaan synttäritarjoilujen teossa, eli hyvään saumaan tuli paketissa sitä).

SLY%2C%20Minean%202v.synt%20039pp-normal

Ohje täältä.

10–12 annosta

Ainekset

400 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
175 g voita 
2 dl Dansukker Tummaa muscovadosokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Koristeluun
Dansukker Tomusokeria

Tarjoiluun
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
vadelmia tai tuoreita viikunoita

Kuumenna uuni 180–200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 26–28 cm:n irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa liedellä tai mikrouunin sulatusteholla.

Erota kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset. Vatkaa pehmeä voi, keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet. Lisää suklaasula ja siivilöity jauhoseos taikinaan, koko ajan tasaisesti sekoittaen. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan lastalla nostellen. Kaada taikina vuokaan, pane uuniin ja paista 20 minuuttia.

Ota kakku uunista, anna jäähtyä 10 minuuttia ja irrota se vuoasta suoraan tarjoiluvadille. Kakun kuuluu olla pehmeä keskeltä.

Siivilöi tomusokeri kakun pinnalle. Tarjoa kermavaahdon tai pehmeän vaniljajäätelön ja vadelmien tai viikunoiden kanssa. Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.