Leivontafoorumilla on toukokuussa haaste täytekakuista ja heti aloin ideoimaan itselleni äitienpäiväkakkua. Harvoin kun tulee tehtyä erilaisia täytteitä tai pohjia, aina vain samanlaista :/

 

Tein kaakoakääretorttupohjan josta sain leikattua 4kpl n.á 16cm halkaisijaltaa olevia pyöreitä paloja. Kakun sisällä on passionmousse ja suklaakerma, kostutus vaniljamaidolla. Päällä suklaakuorrutus ja reunoilla kermapursutus. Kakusta riittää ainakin 8:lle.

 

Kääris ohje:

4munaa

1,5dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

0,5dl perunajauhoja

3rkl kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

 

Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan nuolijalla nostellen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti sen päälle. Paista 180asteessa n.10min. Kumoa ja anna jäähtyä. Leikkaa haluamiisi paloihin.

 

proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com

 

Passionmousse:

2dl vispikermaa

100g tuorejuustoa

2 passionhedelmää

2tl sokeria

2tl vaniljasokeria

2,5 liivatetta

1rkl sitruunamehua/vettä

keltaista pastaväriä

 

Ota tuorejuusto huoneenlämpöön. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa passionhedelmät kahtia ja koverra hedelmän sisällys pieneen muoviastiaan. Lisää sokerit kerman joukkoon ja vaahdota (ei liian kovaksi). Notkista tuorejuustoa vatkaten ja lisää passionhedelmän liha joukkoon sekä pastaväri (laitoin hammastikullisen). Kuumenna sitruunamehu/vesi, purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet nesteeseen. Kaada liivateseosta ohuena nauhana tuorejuusto-passionseokseen ja vatkaa. Lisää kermavaahto ja nostele nuolijalla varovasti sekaan.

 

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperipala ja reunoille reunakalvo. Laita käärispohja-pala pohjalle ja kostuta hieman vaniljamaidolla. Pursusta passiontäytettä pohjalle kerros/1,5 (ei kaikkea, vähän jää yli). Laita päälle toinen käärispala ja kostuta. Laita kylmään. 

 

Suklaakerma:

2dl vispikermaa

50g tummaa suklaata

50g maitosuklaata

 

Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata suklaat ja lisää vaahdon joukkoon ja vatkaa sekaisin/kunnes vaahto tarpeeksi paksua. Pursuta suklaakerma käärispohjan päälle (älä kaikkea vähän jää yli) ja laita vielä kanneksi käärispohja pala, kostuta vielä vaniljamaidolla vähän. Laita kylmään hyytymään väh.4h. Irrota vuoka ja laita kakku lautaselle. Irrota reunakalvo.

 

Suklaakuorrute:

65g tumma suklaa

0,5dl kuohukermaa

pieni nokare voita

 

Sulata suklaa. Kuumenna kuohukerma kattilassa mutta älä kiehumispisteeseen asti. Ota pois liedeltä ja lisää suklaa. Laita liedelle jälkilämmölle ja sekoittele tasaiseksi vispilällä. Kun tasaista voit lisätä voi nokareen antamaan kiiltoa. Ota pois liedeltä ja vatkaa vähän aikaa jotta seos hieman jäähtyy. Kaada kuorrutetta kakun päälle ja tasoita lastalla. Laita jääkaappiin.

 

Kermareuna:

3,5-4dl vispikermaa

3-4tl sokeria

1-2tl vaniljasokeria

 

Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Pursuta kakun reunoille. Koristele.

 

proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com

 

Leikkauskuva.

 

proxy?url=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com

 

Tarkempi kuva ruusuta. Koristeet sokerimassaa, yläreunoilla pieniä sydän strösseleitä ja alareunoissa silikonimuotilla ekaa kertaa tekemäni ruusut jotka onnistuivat tosi hyvin =)

 

proxy?url=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com

 

Kakkupala.

 

proxy?url=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com

 

Lähempi sisäkuva.

 

Kakku oli kyllä niin hyvää että olen itse syönyt jo koko kakun, vain mies maistoi pienen palan  :D Ei liian makeaa vaikka suklainen onkin, tuo passionmousse tasapainottaa ja raikastaa suklaista makua. NAM! Tulen tekemään uudestaankin =)

 

Suklaakuorutteen ohje Kinuskikissalta. Suklaakermaa olen itse käyttänyt muffinssien kuorrutuksessa.