Osallistun tällä kakulla Leivontafoorumin toukokuun leivontahaasteeseen nimel Sateenkaaren rit!

 

Tein 4Munan kääretorttupohjan jonka jaoin 4kulhoon ja värjäsin pastaväreillä, jokaiseen tuli "hammastikullinen" väriä. Värejä joita käytin: taivaansininen, ruusunpunainen, sitruunankeltainen ja lehden vihreä.

Kääretortun ohje: 4 huoneenlämpöistä kananmunaa, 1½dl sokeria, 1dl perunajauhoja, 1tl leivinjauhetta.

Vatkaa munat ja sokeri kunnon vaahdoksi ja sihtaa sitten perunajauhot johon sekoitettu leivinjauhe taikinaan ja nostele nuolijalla taikinaan.

Taitoin leivinpaperin ensin kahtia ja sitten taas kahtia niin tuli hyvät rajat miten jakaa taikinat pellille(ei korkeita reunoja pellissä). Paista 200asteessa n.7min.

Kun paistunut kumoa toisen leivinpaperin päälle ja kostealla rätillä pyyhi päällimmäistä leivinpaperia jotta saat sen irtoamaan. Otin á18cm irtopohjavuoalla ja veitsellä pyöreät palat joka väristä.

Välissä on Valion maustettu rahka valkoinen ja siihen sekoitettu puoli pkt:ia appelsiinituorejuustoa ja 3tl sokeria. Jokaiseen väliin ekaks sivelin Lemon Curdia ja sitten rahkaseos päälle.

Päälle vispasin 4dl vispikermaa (2 ois varmaan riittänyt) josta otin sivuun vähän valkoista ja sitten loput värjäsin taivaan sinisellä pastavärillä. Koristeet on sokerimassaa, sateenkaari ja aurinko maalattu pastaväreillä. Lisäksi auringon säteet keltaisia strösseleitä ja vesipisarat taas sinisiä.

Kakku siis kuvastaa kun sataa ja paistaa niin sateenkaari syntyy 

Kuvaa kakun sisältä.