Halusin kokeilla suklaisen kakkupohjan tekoa, sokerimassalla kuorruttamista, piikerillä pursuttamista, sokerikreemiä(kaakao) ja muotoiltavaa suklaamassaa.




Tein Kinuskikissan ohjeella
mehevää suklaakakkupohjaa mutta tein vain yhden munan taikinan jonka jaoin kahteen pieneen á10cm halkaisijoiltaan oleviin irtopohjavuokiin jotka voitelin flora culinessella ja laitoin pohjalle pohjan kokoisen leivinpaperin palan ja reunoille suikaleet leivinpaperia(flora auttoi kiinnityksessä). 

Taikina: 
n. 0,66dl vehnäjauhoja, 0,5dl perunajauhoja, 1tl leivinjauhetta, ripaus suolaa, 0,66tl vaniljasokeria, 0,5dl kaakaota, 50g huoneenlämpöistä voita, 1,2dl sokeria, 1 muna, 1dl kädenlämpöistä maitoa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen joukkoon. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja sekoita taikinaan suurin osa. Sekoita loput kuiva-aineet maidon kanssa osissa taikinaan. Kaada vuokiin. Paista 175 asteessa n.20-25min(itse paistoin 25min). Anna hieman jäähtyä ja kumoa sitten jäähtymään. Parhaimman makuista kun yön yli jääkaapissa. Leikkaa levyiksi. Täytä.

Täyte:
1,25dl valion suklaavispikermaa, 2,5tl sokeria, ½pkt valion viola mangotuorejuustoa, 2tl piltin mangososetta.

Lisää kermaan sokeri ja vaahdota se. Vatkaa tuorejuusto joukkoon. Kostuta kakku pohjaa vähän vedellä. Laita täytettä pohjan päälle ja sitten vaahdon päälle hieman mangososetta. Laita kansi päälle(kostuta ensin hieman vedellä). 

Tein kaakoa sokerikreemin tartunta pintaa varten.

62,5g huoneenlämpöistä voita, 0,5dl tomusokeria, 1,5 rkl kaakoata.
Vatkaa kaikki aineet vaahdoksi keskenään. Levitä kakun päälle.



Käytin päälle puolet sly19 toukokuun paketista saamaastani punaisesta sokerimassasta ja kaulitsin sen levyksi. Laitoin kakun päälle ja tasoittelin hieman, sitten leikkasin ylimääräiset pois. Oli hieman liian ohut ja repesi parista kohtaa mutta olikin eka kerta kun kokeilin sokerimassalla koko kakun kuorruttamista. Korjailin reikiä piikerillä ja sokerimassa koristeilla joita oli "varastossa". Ihan hyvin ekalla kerralla vaikka itse sanonkin =) 

Piikerin tein 1munan valkuaisesta ja n.2dl mansikkatomusokeria(sly19 toukokuun paketista), 3tippaa sitrunamehua. Kinuskikissan ohjeella
täällä. Tosin oisi pitänyt laittaa enemmän tomusokeria jotta olisi pursutus jälki ollut kauniimpaa. No ens kerralla tai sitten käyttää ihan kermaa :D Pursutukset tein tosi pienel tähti tyllal jotka olen prismasta ostanut paketissa jossa pieniä tyllia, liitin ja pussi. Pieni piikeripursutus idea tuli sly19 ringillä kiertävästä Cake Craft and Decoration-lehdestä. 



Kakusta tuli ihan hyvää, ehkä vähän makeaa mutta hyvää... Luulin että ei onnistu kun jo täyttäessä oli vaikeuksia (liian löysä täyte), Vois sopia hyvin hyydytetty tai sitten olisi itse pitänyt laittaa mangosose vaahdon päälle eikä alle =) Mango ihanasti raikasti niin suklaista kakkua :)

Tein tänään myös kaappiin odottamaan huomista käyttöä(pitää olla huoneenlämmössä yön yli) muotoiltavaa suklaamassaa josta ohje leivontafoorumin tutoriaalissa
täällä. Tosin itse tein puolikkaana. Täytän huomenna toisen kakkupohjan, päällystän suklaamassalla ja koristelen jotenkin. Mahdollisesti huomenna postaus.