Suklaahippuja%2C%20-keksej%C3%A4%20015p-

Suklaahippu-keksejä ohje Marian pieni leipomo-blogista 

255g voita, huoneenlämmössä, 200g sokeria, 215g vaaleanruskea sokeria (esim. ruokokidesokeri), 2 munaa, 2 tl vaniljasokeria, 350g jauhoja, 62g kaakaojauhe, 1tl ruokasoodaa, 1/2tl suolaa, 340g tummaa suklaata rouhittuna (osan voi muuttaa valkoiseksi suklaaksi) 

Kuumenna uuni 175 asteeseen. 

Lisää voi ja sokerit isoon kulhoon, vaahdota. Lisää yksi muna ja vatkaa sekaisin. Lisää toinen muna sekä vaniljasokeria ja vatkaa ne hyvin. 

Sekoita keskenään kuivat aineet (jauhot, kaakaojauhe, ruokasoodaa ja suola). Käännä vatkain alhaiselle nopeudelle ja lisää kuivat aineet voiseokseen. Kaavi kulhon reunat tarvittaessa. Taikina on aika paksua, mutta vatkaa vain sen verran että ainekset sekoittuu. Sekoita joukkoon suklaarouhe.

Pudota pellille leivinpaperin päälle ruokalusikalla taikinanokareita. Paista 9-12 minuuttia tai kunnes keksit ovat vähän pulleita ja päälinen on kuiva. Anna jäähtyä pellin päällä noin 5 minuuttia ja sen jälkeen siirrä ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

Itse laitoin ohjeen suklaamäärän mukaan tänään saamiani suklaahippuja...(valkosuklaa, pieni tummasuklaa ja norm.tummasuklaa, toffee-rouhetta). Lisäksi lähetin ohjeen myös slylleni viime kuussa =) Olen tehnyt näitä aiemminkin valkosuklaalla ja tummasuklaa rouheella ja ovat hyviä mutta ei montaa jaksa syödä makeuden takia :D

Suklaahippuja%2C%20-keksej%C3%A4%20004p-

Tänään sain "tilaamani" suklaahippu paketin blogi-kaverilta ja tietty niitä piti heti kokeilla =) 

Yläältä vasemalta oikealle:

Butterscotch chips, toffee bites, mini tummasuklaa-hippuja, valkosuklaa-hippuja, tummasuklaa-hippuja, lisäksi yllätyksenä oli halloween kurpitsa suklaapalloja(lapset saa nämä), ihana suklaa lehti-tikkari(äiti syö tämän) ja viimeisenä muttein  vähäisimpänä tuo hassu hymy-juttu, se on uunin ritilän vetäjä vai miten sen sanoisi =)

Kiitos paljon lähettäjälle varmaan ei kauaan mene kun käytän nämä :D

Suklaahippuja%2C%20-keksej%C3%A4%20009p-

Tässä kaikkien sisällöstä pieni kuva =) eli valkosuklaahippu, 2 erikokoista tummaasukla hippua(pienet tosi suloisia), osanssit hiput niitä butterscotch-hippuja ja alaalla toffee-rouhe(namia).

Suklaahippuja%2C%20-keksej%C3%A4%20001p-

Kauralastut n.30kpl

75g voita, 1dl kauralastuja, 1dl vehnäjauhoja, 1dl sokeria, 2rkl maitoa/kermaa, 2rkl siirappia, 1/4tl leivinjauhetta

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää loput aineet ja sekoita taikina pehmeäksi. nostele tl:lla nokareita leivinpaperin päälle pellille. Paista 175asteessa uunin keksiosassa n.5min. Anna lastujen hieman jäähtyä. Irrota pelliltä. Voit taivuttaa lastut esim. kaulimen päällä.