Hiljaa hiihteli enkeli kuutamolla, säde näkyi ikkunalla.

Kauniin ajatuksen teille suon, joulurauhan viestiä perille tuon.

Hyvää ja Rauhallista Joulua!! 

Suklaahyytelökakkuja tein pieniin 10cm halkaisijaltaan oleviin irtopohja piirakkavuokiin. Koristeeksi tein Nami-Hiireltä saamista suklaatransfereista pieniä sydämmiä ja sitten ripottelin päälle pieniä kulta ja helmiäis helmiä. Yritin myös laittaa tomusokeria mutta sehän suli heti siihen päälle :D Miehen sisko/pojan kummitäti tuli käymään niin piti olla jotain suklaista ja hyvää!!

 

Tein ohjeen puolikkaana ja olisi tullut 6pientä kakkua puolikkaasta täytteestä mutta pohjan aineet eivät riittäneet kuin 3:n.

 

Mutta tässä normipiirakkavuokaa ohje.

Pohja: 150g Digestive-keksejä, 75g voita

Täyte: 150g Tummaa suklaata, 1prk(150g) Ranskan kermaa, 0,5dl sokeria, 2 munaa, 0,5dl kahvia, 3 liivatelehteä, 1rkl konjakkia, 2dl vispikermaa

Murskaa keksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Painele seos tasapohjaiseen vuokaan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. Sulata suklaa. Liuotetut liivatteet sulata kuumassa kahvissa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sulatettuun suklaaseen ranskan kerma, kahviliivate seos ja muna-sokerivaahto. Mausta halutessasi konjakilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kevyesti suklaaseoksen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä kylmässävähintään 3h mieluiten yön yli. Koristele ja nauti :) 

Toi konjakki tuo ihanasti joulun mieleen ja kun sitä ei laita liikaa on TOSI HYVÄÄ!!!