Pidin tuossa vajaa 2vko:a sitten kynttiläkutsut joissa äiti oli esittelijänä ja tarjottava piti olla laktoositonta sekä munatonta (kutsuvieraan takia). 

Joten mietiskelin jonkin aikaa mitä tekisin =) Kaura-omenapaistos(ohje kinuskikissalta täältä) tuli ensimmäisenä mieleen koska se on helppo ja nopea, sitten tuli pizza koska suolaista piirakkaa en jaksannut alkaa miettimään munattomaksi :D sitten enoni ilmoitti että ovat tulossa myös kutsuille ja hän  tykkää paljon hyydytetyistä juustokakuista joten tein sellaisen, pohja oli Marie-keksejä joissa ei ole munaa =)

kynttil%C3%A4kutsut%20001p-normal.jpg

Kaura-omenapaistos

Paistoksen ainekset:
250 g voita (laktoositonta)
700 g omenoita (jo paloiteltuna)
2 rkl vaniljasokeria
3 tl kanelia
2 ½ dl fariinisokeria
8 dl kaurahiutaleita

Tarjoiluun:
1prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (laktoositon)

Sulata voi kattilassa. Käytä sekoitteluvaihetta ennakoiden isoa kattilaa. Kuori omenat, poista omenankodat ja leikkaa kuutioiksi. Laita omenakuutiot piirakkavuokaan (vuokaa ei tarvitse voidella). Ripottele omenoiden päälle vaniljasokeri. Lisää kaneli ja sekoittele lusikalla. Mittaa fariinisokeri ja sekoita voisulan joukkoon. Mittaa kaurahiutaleet ja lisää kattilaan, sekoita. Levitä kaurahiutaleseos omenoiden päälle. Laita uuniin ja paista 200asteessa 25-30min ja laita loppuvaiheessa folio tarvittaessa päälle. Vaahdota vaniljakastike ja tarjoile =)

003p-normal.jpg

Tässä kuva annoksesta jonka tein eilen kun on niin hyvää, helppoa ja omenoita kun sai vielä mummolasta :P

kynttil%C3%A4kutsut%20004p-normal.jpg

Tässä Jauhelihapizzaa pellillinen :P

Pohja:

4½dl Vehnäjauhoja, ½tl suolaa, reilu ½dl öljyä, 25g hiivaa, 1½dl vettä.  

Tee pienessä astiassa johon aineet mahtuu juuri hyvin ja johon on tiivis kansi. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola. Lisää loput aineet ja laita kansi kiinni ja ravista oikein kunnolla :D  Tarvittaessa voit käsin vielä vaivata hiukan. Laita tiskialtaaseen hieman kättä lämpimämpää vettä ja laita astia kansipäällä veteen. Anna kohota kunnes kansi poksahtaa auki :) Levitä taikina leivinpaperilla vuorattulle pellille ja lisää täytteet.

Täyte:

700g jauhelihaa, 1-2 sipulia; Mausteita: Aromisuola, oregano, basiliga, paprikajauhe, mustapippuri, ripaus currya; tomaattia, paprikaan (keltaista ja punaista), Juustoa (raastetta tai vaikka oltermanni siivuja joite käytin)

Ruskista jauheliha ja lisää heinonnettu sipuli paiston loppuvaiheessa. Mausta. Levitä jauheliha pizzapohjan päälle. Paloittele paprika ja tomaatti haluamallasi tavalla ja levittele jauhelihan päälle. Levitä juustoa päälle. Paista 200asteessa n.30min. NAMI!!!

Juustokakusta en saanut kunnon kuvaa mutta tein mustaherukka-juustokakun johon laitoin 2pkt laktoositonta tuorejuustoa, 2dl laktoositonta vispikermaa, 1prk laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastikeeta, 6 liivatetta, tilkka vettä, maun mukaan mustaherukka-hilloa(3-5dl) joten sokeria en tarvinnut. Pohjassa oli paketti marie-keksejä ja laktoositonta voita 75g.