Kes%C3%A4kassi%2C%20leivonta%20008pp-nor

Yhteishyvän ruoka-liite lehdessä oli hyvän kuuloinen ohje ja kun teki mieli leipoa (perjantaina) niin oli kokeiltava. Kaikkea muuta oli kaapissa paitsi kuohukermaa joten sitä piti lähteä hakemaan.

Lakritsi-mokkapalakakku 14-16 annosta

1ps (170g) lakritsitoffeeta esim. Hopea toffee (käytin hopea toffeeta)

200g voita

4 munaa

2dl sokeria

2tl vaniljasokeria

4dl vehnäjauhoja

1dl kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

1dl maitoa

Kuorrutua:

1½dl kuohukermaa

3dl tomusokeria

Poista karamelleista kääreet. Sulata voi kattilassa. Pilko joukkoon 10 toffeepalaa. Sekoita, kunnes toffee on sulanut.  Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon vuorotellen lakritsi-rasvaseoksen ja maidon kanssa.  Sekoita tasaiseksi. Vuoraa leivinpprilla irtopohjavuoka (halk. 24cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n.50min tai kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta kakku jäähtymään. Kaada kerma ja loput toffeet kattilaan. Keitä hiljalleen sekoittaen, kunnes toffeet ovat sulaneet. Anna jäähtyä hetki. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna vetäytyä hyvin ja leikkaa paloiksi.

Kes%C3%A4kassi%2C%20leivonta%20006pp-nor

Tässä kakku kuorrutettuna, ripottelin kuorrutteen päälle vähän suklaahiutaleita. Annoin vähän aikaa kuorrutteen kanssa olla sitten nostin paistinlastalla kakkua jotta sain leivinpaperin ja valuneen kuorrutteen pois tarjoilulautaselta.

Kes%C3%A4kassi%2C%20leivonta%20016pp-nor

Pala kuva =) 

Jos tykkäät lakritsista ja hopea toffeista tykkäät varmasti tästä kakusta. Oli tosi hyvää eikä edes liian makeaa =)