Muokkasin vanhan työpaikan pizzapohjaohjetta pienemmäksi ja ulkomuistista. n. 12-13kpl pizzapullia.

5dl vettä, 1rkl sokeria, 2tl suolaa, 1-0,5dl öljyä, 0,5-1kg vehnäjauhoja(itse suosittelen tota n.0,5kg), 1/4 osaa hiivaa

Suosittelen pohjien leipomiseen karkeaa vehnäjauhoa.

Laita monitoimikoneeseen sokeri,suola, hiiva ja öljy ja lisää kädenlämpöinen vesi päälle ja sekoita vispilällä. Laita taikinakoukut paikoilleen ja lisää jauhot melkein kokonaan ja laita kone päälle. Vaivaa kunnes tasasta ja sopivaa. Itse kokeilin kädellä että on jämäkkää mutta ei liian. Lisäsin vettä tai jauhoja tarpeen mukaan. Sitten leivoin pizzapulliksi. Laitoin tarjottimelle jonka peitin kelmulla jotta pullat eivät kuivu. Annoin kohota 15-30min huoneenlämmössä ja laitoin jääkaappiin(helpompi leipoa pizzoiksi kun kylmää). Jos haluat tehdä pizzoja seuraavanakin päivänä niin laita hiivaa vähän vähemmän ja pidä pullat jääkaapissa niin ne on vielä parempia käsitellä seuraavana päivänä. Itse osaan pyörittää käsin pizzan karkeanjauhon avulla.

Tein ulkomuistista myös pizzakastikkeen saatavilla olevista aineista.

Rainbown 500g tomaattimurska(pahvipurkissa), 1pieni purkki tomaattipyrettä, 1tl mustapippuria rouhittuna, 1tl suolaa, 1tl sokeria, 1rkl oreganoa, loraus öljyä, ja loraus vettä. 

Sekoita keskenään. Pienellä kauhalla pyöritin pizzapohjan päälle. Jonka jälkeen juusto ja muut täytteet.

Pyöritin yhden pizzan kerrallaan ja täytin jottei kostuisi pohja jolloin jää helposti pizzakiveen kiinni. Lautaselle laitoin hieman jauhoja ja laitoin valmiin pohjan sille ja täytin ja liutin siitä kuumalle kivelle ja metallilastan avulla otin kuumalta kiveltä valmiin pizzan suoraan lautaselle syötäväksi. 

Täyttevaihtoehtoja oli itsellä kinkkusuikale, pepperoni, ananasmurska, tonnikala, punasipuli, mini luumutomaatti mutta jokainen tietty tekee lempi raaka-aineista.

Paistoin omalla uunilla pizza toiminnolla 250asteessa n.8min.

 

Tyttären pizza:  tonnikala, kinkku, pepperoni ja paiston jälkeen oreganoa

Pojan pizza uunissa hukan pizzakivellä: kinkku ja tonnikala

Miehen pizza: kaikki aineet mitä oli :D

Oma pizza: Kinkku, ananas, pepperoni, punasipuli ja tomaatti. NAM!!  Olisin halunnut paprikasuikaleita(pakaste) mutta juuri niissä kaupoissa jossa käytiin ei ollut :/