Reilu viikko sitten la oli niin ihana keli ostettiin mansikoita cittarista joten oli pakko tehdä jälkiruoaksi mansikkatorttu.

Lennu%202v%20ja%20mansikkakakku%20053p-n

Pohja on 3 munan sokerikakkupohja.

3 munaa

1,5dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

0,5dl perunajauhoja

0,5tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita varovasti nuolijalla. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan. Paista 175asteessa n.20min.  Kumoa hieman jäähtynyt pohja tarjoilulautaselle. Jäähdytä.

Kostuta n.0,5-1dl vaniljamaitoa.

Vaahdota 2dl vispikermaa joka maustettu sokerilla sekä vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto pohjan koloon. Leikkaa mansikat puoliksi ja asettelen kerman päälle. Sirottele mansikoille tomusokeria. Sulata valkosuklaata minigrip-pussissa varovasti mikrossa ja samoin maitosuklaata. Leikkaa pussin nurkista pienet palat pois. Pursuta suklaita mansikoiden päälle. Nauti =)

Lennu%202v%20ja%20mansikkakakku%20057pp-

Lennu%202v%20ja%20mansikkakakku%20031pp-

Ruokana meillä oli tuona päivänä Grillipihvejä, lohkoperunoita, salaattia jotka syötiin ulkona :P

Lohkoperunat

8-12 Perunaa

ruokaöljyä, suolaa, paprikajauhetta

Kuumenna uuni 200asteeseen. Pese perunat, halkaise puoliksi ja sitten lohkoiksi. Laita kulhoon ja ripottele päälle öljyä. Ravistele. Laita leivinpaperin päälle pellille niin että kuoripinta on leivinpaperia päin. Ripottele päälle suolaa ja paprikajauhetta (voi tiestysti maustaa miten itse haluaa). Paista uunissa 30min.

Salaatissa on ihan salaattia, tomaattia, kurkkua sekä fetaa. Päälle ripoteltu oliiviöljyä, yrttisuolaa sekä sitruunamehua.