Tein jouluksi ekan kerran glögi-tuorejuustokakkuja 2kpl ja koristelin leipomillani pipareilla heti kun vein aattona sen mummolle. Piparit pehmenivät ihanasti kun tämä tarjottiin vasta joulupäivänä.

Ja tällainen oli sitten vanhemmilleni. Vettä oli tippunut lautasesta kakun päälle kun se oli suojana vuoan päällä.

 

Tässä ohje 2 kakkuun

Pohja: 400g Kantolan pipareita (käy mikä vaan pipari), 150g sulatettua voita

Täyte: 2pkt tuorejuustoa, 1prk vaniljarahkaa, 1prk(2,5dl) Valion vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, 4dl vispikermaa, 6rkl sokeria, 12liivatetta, 1dl glögiä (laitoin itse Vip-glögiä, sininen purkki)

Kiille: 6dl glögiä, 8 liivatetta

Leikkaa irtokakkupohja vuokien pohjille pohjan kokoinen leivinpaperin pala ja jos omistat niin reunakalvo vuokien reunoihin. Murskaa piparit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Jaa vuokiin ja painele vuoan pohjalle tasaisesti ja tiiviisti. Laita kylmään kun valmistat täytteen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri keskenään. Vatkaa vispikerma ja vaniljakastike vaahdoiksi. Kuumenna glögi ja sulataa liivatteet siihen. Sekoita liivateseos tuorejuusto-rahka seokseen. Sekoita vaahdotettu vaniljakastike joukkoon. Lisää osa vispikermasta ja sekoita. Lisää loput ja kääntele joukkoon. Jaa vuokiin ja tasoita. Kopauta vuokaa vähän pöytään jotta se tasoittuu myös sisältä. Laita kylmään n.3-4h hyytymään. Laita likoamaan liivatteet. Kuumenna glögi ja sulata liivatteet siihen. Anna jäähtyä ja sekoittele välillä. Laita lusikka kerrallaan kakun päälle jottein kiille irrota yhtään täytettä joukkoonsa. Anna hyytyä yön yli. Irrota vuoasta ja koristele. Reunakalvon avulla kakku on helppo työntää pohjasta lautaselle ja sitten vasta irrottaa sen.