Sain sly16 syyskuun paketista ohjeen ja samalla maistoin luomu lakritsi-teetä ja oli hyvää. vanhemmat kutsuin maistamaan iltapalaksi.

neljälle: 225g(n.3,7dl) vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta, 50g voita, 1 1/4dl maitoa, 1 1/2rkl sokeria, 1maustemitta suolaa

voiteluun: maitoa

Tarjoiluun: 2dl kuohukermaa, 20g voita, 1dl mansikkahilloa

Kuumenna uuni 225asteeseen. Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita leivinjauhe joukkoon. Nypi voi jauhojen sekaan, nii että muodostuu ryynimäinen seos. Lisää sokeri ja suola, sitten maito ja sekoita nopeasti taikinaksi. Siirrä taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Kauli noin 2cm paksuinen levy ja paina siitä muotilla n.5sentin läpimittaisia pyörylöitä. Kokoa taikinan rippeet, kauli ne uudelleen, ota jälleen muotilla, jne. kunnes taikina on loppu.

Siirrä kakkuset leivinpaperill peitetylle uunipellille, penslaa maidolla. Paista skonsseja 12-15minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kemavaahto ja mansikkahillo omiin kulhoihinsa ja samoin voi. Tarjoile skonssit vasta paistettuina, mieluiten lämpiminä. Skonssit eivät maistu miltään jäähtyneinä ja säilytettyinä; jos niitä jää yli, ne kannattaa pakastaa ja tuoreuttaa tarjoiltaviksi mikrossa tai uunissa.

Skonssi voin kanssa.

Kermavaahdon ja mansikkahillon kanssa. Namä oli mun mieleen. Näiden kanssa ois kiva maistella erilaisia hilloja mitä löytyy isoista marketeista pienissä purkeissa (eksoottisia yms) :)