SLY21 kierroksella tuli yllätys haaste Royalilta tehdä Jouluinen suklaakääretorttu Chef Vesa Parviaisen reseptillä, koristelu kuten haluaa. Saimme suklaat reseptiä varten, reseptin sekä maistiaisia(yllä). Kaikkien työt näkyy täällä. Sekä lisää haasteesta täällä

 

Tässä suklaa määrä joka menee täytteeseen (punaiset patukat) ja kuorrutteeseen (siniset patukat). 

Torttupohja:

4 munaa, 1,5dl sokeria, 1dl vehnäjauhoja, 0,5dl perunajauhoja, 3rkl kaakaojauhetta, 1tl leivinjauhetta

Vatkaa ensin munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään, siivilöi vaahtoon ha sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä ohut kerros taikinaa leivinpaperille ja paista uunissa 180asteessa n.10min. Kääri lämmin pohja pyyhkeen avulla rullalle ja anna jäähtyä.

Royal-maitosuklaa-tuorejuustotäyte:

80g voita, 3,5dl tomusokeria, 3 Royal-maitosuklaapatukkaa, 3rkl kaakaojauhetta, 120g maustamatonta tuorejuustoa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää joulatettu maitosuklaa, kaakaojauhe ja tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi ja pidä huoneenlämmössä.

Suklaakuorrutus:

8 Royal-tummasuklaapatukkaa, 2dl kermaa

Kiehauta kerma ja kaada paloitellun Royal-suklaan päälle. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi.

Kääretortun kokoaminen:

Avaa kääretortturulla, levitä täyte pohjalle ja kääri rulla takaisin kääretortun muotoon. Tasoita rullan päät veitsellä ja levitä kuorrutus rullan päälle. Koristeeksi voit suklaakuorrutteeseen tehdä haarukalla hauskoja kuvioita. 

Koristelin yksin kertaisesti haarukalla pinnan aaltoilevasi sekä pienillä hopea-, helmiäis-, kulta- ja värikkäillä palloilla sekä muutamalla lumihiutale strösselillä. Hieman talvinen mutta hieman uutta vuotta jo ;) mutta myöskin jouluinen samalla.

Mielestäni kääretorttu pohja onnistui todella hyvin (parhaiten mitä ennen), oli ihanan paksu ja pyyhkeen käyttö oli kätevää ja helpompaa kuin leivinpaperin =) Leikkasin päistä pois pienet siivut ennen kuorrutusta ja maistoin myöhemmin ja oli kyllä hyvää, en malta odottaa miltä koko kääretorttu maistuu :P Tein kääretortun tapaninpäivän lounaalle jälkiruoaksi kun mummolaan mentiin syömään. Oli hyvää ja tosi suklaista eli yksi pala riitti suklaanhimoon..