Olin tossa joulukuussa ostanut kuppikakut&muffinssit-kirjan josta kokeilin tällaista ohjetta. Ohjeessa muffinssit ois tehty jumbomuffinipellille ja suuriin paperivuokiin mutta en omista niin tein tavallisia joita tuli sit tuplasti ohjeen määrä eli 24kpl. Ohje todella helppo kun aineet vain sekoitetaan :)

315g vehnäjauhoja, 4tl leivinjauhetta, 1tl suolaa, 200g kinkkukuutioita, 1rkl sokeria, 125g juustoraastetta, 10g silputtua ruohosipulia, 310ml maitoa (itse käytin n.2dl ruokakermaa ja loput vettä), 1 kananmuna, 60g sulatettua voita, 400g (n.3prk) valutettua ananasmurskaa

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin isossa kulhossa. Lisää kinkku, sokeri sekä puolet juustoraasteesta ja silputusta ruohosipulista. Sekoita hyvin. Laita jäljelle jäänyt juustoraaste ja ruohosipuli sivuun odottamaan. 

Vatkaa maito, muna ja voi. Tee kuivien aineiden keskelle syvennyt. Lisää sinne maitoseos ja ananasmurska. Sekoita kevyesti.

Täytä vuoat hieman yli puolilleen. Kypsennä noin 20min(itse paistoin n.17min mutta teinkin pienempiä), kunnes muffinit ovat kullanruskeita ja pinta joustaa painettaessa. Ripottele jäljelle jäänyt juustoraaste ja ruohosipulisilppu muffinien päälle. Kypsennä vielä 4-5min, kunnes juusto sulanut. 

Jäähdytä muffinipellillä viisi minuuttia ennen irrottamista. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Tarjoile lämpimänä. Voit lämmittää muffineita hieman ennen tarjoilua.