Olen niin usein nähnyt blogeissa tehtävän joulun aikaan keksipurkkeja lahjaksi joten nyt sitten tein itsekkin =)

Ohje pullahiireltä täältä.

 joulukalenteri%2C%20joululahjoja%2C%20sl

Itse laitoin puolet suklaasta talous suklaa-rouhetta ja puolet mini smarties-karkkeja 2 isompaan purkkiin (7,5dl) ja lisäksi kananmunan =) Sitten 2 pienempään purkkiin (5dl) laitoin toiseen osan wiener crush ja osan talous suklaa-rouhetta ja toiseen purkkiin marianne crushia.

3 dl vehnäjauhoja 

2 tl vaniljasokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl ruokosokeria

reilu 1 dl suklaahippuja/-rouhetta

Mittaa ainekset listan järjestyksessä noin 5 1/2 dl vetoiseen purkkiin. Lisää suklaarouhetta tai - hippuja niin paljon, että purkki täyttyy. 

Voit valita erilaisia suklaakarkkeja tuon suklaarouheen/hippujen tilalle. Määrääkin voi säännöstellä purkin koon mukaan. Sattumia tulee sitten hieman suuremmassa purkissa enemmän. Kuitenkin kannattaa pysytellä enintään 2 dl suklaata. 

Ohje:

120 g voita

1 kananmuna

Notkista huoneenlämpöinen voi ja vatkaa joukkoon voimakkaasti kananmuna. Lisää kaikki purkin ainekset voi-munaseoksen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. Pyörittele keksimassa palloiksi ja paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia. Keksit saavat  jäädä paiston jälkeen vielä pehmeiksi keskeltä.

joulukalenteri%2C%20joululahjoja%2C%20sl

Tässä iso purkki jossa muna ja käsin kirjoitettu ohje, lisäksi annan joulukortin. Nämä isot menee isompien lasten opettajille.

joulukalenteri%2C%20joululahjoja%2C%20sljoulukalenteri%2C%20joululahjoja%2C%20sl

Tässä pienistä kuvat =)