Sain maaliskuun SLY paketista macaronien ohjeen ja aineita joten oli niitä pakko kokeilla. Onnistuin kyllä aika hyvin ekaksi kerraksi näissä mutta jostain syystä tuntui mantelijauho olevan ehkä liian karkeaa joten pinnoista ei tullut ihan sileitä. Hienot jalat kyllä macaroneihini tuli, maku ja koostumus juuri sellainen kuin mielestäni pitää olla. Täyte vaihtoehtoja pitää vielä mietiskellä seuraavaan kertaan kun tekee.

Macaronit%2C%20sly%20038pp-normal.jpg

Macaronit (ranskalainen perusohje)

100g kuorenpalatonta mantelijauhetta

3dl tomusokeria

2 kananmunan valkuaista

1rkl hienoa sokeria

 Itse laitoin punaista jauheväriä (elintarvikeväriä joko nestemäistä tai jauhemaista tai kaakaojauhetta)

1.Erottele tarkasti valkuaiset keltuaisista (itse annoin tämän jälkeen olla huoneen lämmössä n.1h).

2. Sekoita puolet tomusokerista (1,5dl) ja mantelijauhe keskenään (siivilöin ainakin kerran).

3. Vaahdota valkuaisia hetki yleiskoneella tai sähkövatkaimella.

4. Lisää hienosokeri (1rkl) sirotellen ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa (voit nostaa kulhon ylösalaisin eikä vaahto irtoa). Lisää toinen puoli tomusokerista (1,5dl) vähitellen samalla kun vatkaat taikinaa ja jatka kunnes seos on kiiltävää.

5. Jos haluat värjätä taikinan, lisää sopiva määrä väriainetta seokseen tässä vaiheessa.

6. Pysäytä kone ja SEKOITA KÄSIN (kauhalla, lastalla, tms) tomusokeri-mantelijauhoseos valkuaisvaahdon joukkoon. Taikinan koostumuksen tulisi olla sellainen, että lastasta valuttaessa tasoittuu takaisin taikinamassan pintaan (eli ei jää harjua) n.30 sekunnissa. Taikina ei saa olla liian jäykkää. (itse saatoin sekoittaa liian vähän kun en uskaltanut)

7. Pursuta seoksesta halkaisijaltaan n2cm kokoisia lantteja leivinpaperin päälle (itse piirsin leivinpaperin toiselle puolelle tyllan avulla 3cm kokoisia ympyröitä avuksi ja itse vielä kopautin peltiä pöytää vasten). Jos haluaa tasaiset pinnat, kannattaapursuttaminen aloittaa kehän keskeltä  ja mahdollisimman matalalta. Jos taas haluaa kiehkuraiset macaronit jotka pysyvät pystyssä vain sivuttain, voi aloittaa sivulta ja tehdä hieman pienempiä ja korkeampia pursutuksia (itse pursutin pysty suoraan ja kiepautin lopussa reunalle nopeasti). Älä pursuta liian pieniä, lopputulos on yleensä pohjasta vinoon valuneet, lässähtäneet ja kupoliltaan hauraan ohuet macaronit.

8. ANNA SEISTÄ n.20min PELLILLÄ (pintä kovettuu).

9. Paista 150asteessa 10-15min (itse paistoin 12min) (jos lopputulos on hieman rusehtava, laskelämpötilaa; älä laita macaronipeltiä uuniritilän tai toisen pellin päälle äläkä kovin korkealle uunissa).

10. Anna jäähtyä hetki ja irrota varovasti lastalla irti (hyvin itsellä irtosivat kyllä).

Hyviä neuvoja macaronien tekoon löytyy Mansikkamäen Ebeltä.

Macaronit%2C%20sly%20002pp-normal.jpg

Tässä jaettu pareiksi ja täytettävät/pohja väärin päin käännettynä.

Täytteinä käytin suklaaganachea (ohje kakkumonsterilta), sly paketista saamaani vadelmamarmeladia (joka kävi tosi hyvin näihin), kermavaahtoa jonka maustoin vadelmamarmeladilla sekä vaniljakreemijauhetta lisäsin hieman kermavaahdon joukkoon. 

Macaronit%2C%20sly%20011pp-normal.jpg

Reunalla suklaaganachea ja keskellä vadelmamarmeladia :P

Suklaaganachen ohje:

130g suklaata (itse käytin tummaa)

1dl kuohukermaa

Laita kerma ja suklaa kattilaan. Laita liedelle ja sekoittellen anna suklaan suklaa ja sekoittua kerman joukkoon. Kun massa on tasaista laita muovikulhoon ja kylmään jäähtymään. Vatkaa jäähtynyt massa kuohkeaksi (itse vatkasin käsin pallovatkaimella ja oli vaikeaa sen takia varmaan pursuttaa).

Macaronit%2C%20sly%20017pp-normal.jpg

Macaronit%2C%20sly%20032pp-normal.jpg

Muutama napsittu jo ja maisteltu mutta jos miehen sisko tulis käymään niin oispa maistiaisia jäljellä joten ei viitsi enempää maistella :D

Kiitos parilleni ohjeesta ja aineista jotka kannustivat viimein kokeilemaan näitä =)