Tein 2kpl Sitruuna-Persikkakakkua oman vaarini synttäreitä varten. Kahden kakun ohje.

Pohja:400g Digestive-keksejä murskattuna, 150g sulatettua voita.  

Täyte: 3prk Tuorejuustoa, 4dl vispikermaa, 5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, vajaa 1,5 dl sitruunamehua(maun  mukaan), 12liivatetta, 15tl sokeria(maun mukaan), 3tlk persikkaviipaleita (reunoille ja loput täytteeseen pienittynä)

Vuoraa vuoan pohja ensin pohjan kokoisella leivinpaperin palalla ja laita reunakalvo. Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi keskenään ja jaa vuokiin. Painele tiivisti pohjalle. Halkaise persikkaviipaleita kahtia ja laita vuokien reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi kuten vaniljakastike, ja lisää osa sokerista jo ennen vatkausta vispikerman joukkoon. Vatkaa tuorejuustoa ja lisää vaniljakastiketta vähän väliä ja vatkaa tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Kaada sitruuna-liivateseos tuorejuusto-vaniljakastike-seokseen ja vatkaa. Kaada seos kermavaahdon joukkoon ja nostele nuolijalla. Lisää sokeria makusi mukaan. Lisää pilkotut persikan-palat ja sekoita. Jaa täyte vuokiin ja laita kylmään vähintään 4h mutta mieluiten yön yli.

Kelmuta kahvikuppi tuplakelmulla ja sitten sulata suklaan minigrip-pussissa. Leikkaa pieni reikä kulmaan ja pursuta pesä. Laita kylmään kovettumaan ja säilytä kylmässä.

Koristeltuna ja valmiina tarjoiltavaksi.