Leivontaan-lehden uusimmasta numerosta bongasin ihania kuvioituja kääretorttuja ja oli pakko kokeilla =)

bagelit%20ja%20kuvioitu%20k%C3%A4%C3%A4r

Kuviotaikina

1 valkuainen

40g vehnäjauhoja (3/4dl, jos haluat ruskeaa väriä laita puolet kaakaota)

30g sokeria (1/4dl)

30g voita, huoneenlämpöistä

elintarvikeväriä

Laita ensin uuni kuumenemaan 250asteeseen. Peitä pelti leivinpaperilla. Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi (tein sähkövatkaimella). Tarkista ettei kokkareita jää. Lisää elintarvikeväriä pisaroina kunnes olet tyytyväinen sävyyn (itse laitoin pastaväriä hammastikulla ja sekoitin nuolijalla). Täytä pursutuspussi taikinalla. Käytä pyöreää pursutus tyllaa (pienehköä) ja pursuta pellille haluamiasi kuvioita. Nosta pelti pakkaseen 10minuutiksi. Valmista sillä välin kääretorttutaikina.

Kääretorttu

3 munaa

1 ½ dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

1tl vaniljasokeria

1tl leivinjauhetta

1rkl kylmää vettä

Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Lisää vesi ja kääntele taikina tasaiseksi. Ota pelti pakastimesta ja levitä taikina varovasti kuvioiden päälle. Paista heti uunin keskitasolla n.5min. Anna jäähtyä. Käännä pohja leivinpapereiden välissä ja vedä pohjapaperi varovasti irti. Käännä pohja kuviopuoli alaspäin.

Vadelmakerma

3dl kuohukermaa (käytin vispikermaa)

1-2rkl tomusokeria

250g sulatettuja pakastevadelmia (itse kaadoin nestettä ainakin pois)

punaista elintarvikeväriä (käytin pastaväriä)

Vaahdota kerma ja tomusokeri melko kiinteäksi. Sekoita joukkoon vadelmat ja elintarvikeväri. Levitä täyte torttupohjalle ja rullaa kokoon. Säilytä kylmässä.

bagelit%20ja%20kuvioitu%20k%C3%A4%C3%A4r