Tein eilen 2 toscakakkua á27cm halkaisijaltaan oleviin foliovuokiin jotka mies vei töihin parin päivän päästä alkavan kesäloman kunniaks :) osti lisäks vaniljakastiketta.

Yhden ohje:

100g voita, 2 munaa, 1½dl sokeria, 2dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta, ½dl maitoa(laitoin itse hyla ruokakermaa)

Voitele ja jauhota pyöreä vuoka. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin sekoitettu leivinjauhe vuorotellen rasvan ja maidon kanssa. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa 175asteessa n.25min. Valmista sillä välin kuorrutus.

Kuorrutus:

100g voita, 1dl sokeria, 2rkl vehnäjauhoja, 2rkl maitoa(itse laitoin hyla ruokakermaa), 70g mantelilastuja

Sekoita ainekset kattilassa. Kuumenna varovasti sekoittaen, kunnes kaikki aineet ovat sekaisin ja seos sakenee. Levitä kuorrutus kakulle. Paista vielä 10min tai kunnes kakku on saanut väriä.