Ohjeen löysin yhteishyvän ruokalehdestä ja oli pakko kokeilla :) 

n.32kpl Mansikkaiset munkkitikut

2½dl Maitoa, 25g hiivaa, 1dl sokeria, 1 muna, 1/4tl suolaa, n.9dl vehnäjauhoja(mulla meni vähemmän), 1dl kuivattuja mansikkalastuja(laitoin enemmän), 50g pehmeää voita tai margariinia ja paistamiseen 0,7-1L rypsiöljyä

Rikoin munan kulhoon ja lisäsin sinne joukkoon suolan, sokerin ja hiivan ja vatkasin sekaisin. Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja lisää. Lisää 2dl vehnäjauhoja ja vispaa. Murenna mansikkalastut taikinaan ja lisää myös rasva. Vaivaa käsin loppuun ja lisää jauhoja haluamasi verran niin että taikina irtoaa käsistä ja kulhosta hyvin. Kohota taikina kulhossa peitettynä jossain lämpimässä kaksin kertaiseksi. Kaulitse taikina 25x50 sentin levyksi. Leikkaa pituussuunnassa kahtia. Jaa molemmat palat taikinapyörällä n.16 suikaleeseen. Nosta palat kohoamaan pellille hetkeksi. Kuumenna öljy valurautapadassa(itse kuumensin kattilassa) Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni pala leipää ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 3-4 munkkia kerrallaan muutaman minuutin ajan. Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille. Pyörittele munkit lämpimänä sokerissa. Vaihda sokeria välillä. Jos haluat pakastaa munkkeja niin jätä pinta sokeri pois ja pakasteesta osta pellille haluamasi määrä munkkeja ja sulata/lämmitä 150asteisessa uunissa 5min ja sokeroi lämpimänä. :) 

Itseni mielestä rasva on sopivan lämpöistä kun leipä pala tulee pohjalta heti pois eikä jää sinne paistumaan ja heti pienensin hella levyn lämpöä.  :)