Eräs entinen naapurini tilasi jälleen minulta pullia mutta nyt vasta muistin kuvata :) Ekan kerran tein munattoman pullataikinan. Mummoltani sain idean tähän kun hän ei kuulema koskaan taikinaan laita munia vain voitelee munalla koska muna taikinassa kuivattaa pullia. Oli tosi kuohkeita ja meheviä pullia kyllä kun vähän sain itselleni ja perheelleni maistiaisiksi :) Tuli noin 50pullaa mutta jos haluaa pienempiä niin tietty tulee enemmän :D

1l laktoositonta maitoa, 4dl sokeria, 2tl suolaa, 2rkl kardemummaa, 100g hiivaa, 400g voita ja vehnäjauhoja niin että taikinasta ei kuitenkaan tule liian kovaa.

Laitoin sokerin, suolan ,kardemumman, murennetun hiivan isoon kulhoon ja lämmitin maidon kädenlämpöiseksi jonka jälkeen kaadoin vähän maitoa kulhoon ja sekoitin vispilällä ja lisäsin loput maidot ja sekoitin. Lisää jauhoja pikku hiljaa ja vispaa taikinaan. Vispilän voi ottaa pois kun taikina alkaa sopivasti paksuuntua käsin vaivattavaksi. Tässä vaiheessa laitan voin jonka puristelen taikinan joukkoon ja sitten lisään jauhoja niin että taikinasta tulee hyvä. Laitoin tiskialtaaseen kuumahkoa vettä ja kulhon siihen ja kulhoon leivinliinan taikinan päälle. Annoin taikinan kohota n.30min jonka jälkeen jauhotetulla pöydällä leivoin pullat ja laitoin pellille kohomaan vielä leivinliinojen alle kunnes uuni lämpiää 200-225asteeseen. Painoin pullien keskelle peukalolla "reiäin" ja laitoin siihen voita. Voitelin pullat munalla ja laitoin vielä hienoasokeria n.1tl päälle ja sitten uuniin n.10min.

Itse rakastan voisilmäpullia ja jätän aina keskustan viimeiseksi syötäväksi :)