Mies pongasin Valion maito-tölkistä viime viikolla tämän ohjeen ja ma meillä pidettiin ylimääräinen taloyhtiönkokous ja sinne pyysi minua tätä tekemään. Pohjan tein vain omalla ohjeella ja en tehnyt korkeaa piirakkaa irtopohja-vuokaan vaan isompaan suolaiselle piirakalle "tarkoitettuun" piirakka vuokaan =) Alkuperäinen ohje täällä.
 
IMG_4546p.jpg
 

Texmex-jauhelihapiirakka

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
1ml suolaa
150g kylmää voita
3rkl kylmää vettä
 
Sekoita jauho ja paloiteltu rasva kulhossa ryynimäiseksi seokseksi (+suola). Lisää vesi ja sekoita nopeasti. Painele taikina vuokaan reunoja myöten. Laita jääkaappiin 10-20min. Pistele haarukalla pohjaan hieman reikiä. Esipaista 10min 200asteessa.
 
Täyte:
500g naudan jauhelihaa (ohjeessa 400g mutta tämä oli parempi määrä tähän vuokaan)
1 iso sipuli
½-1tl suolaa
2-3 tomaattia
1pss (150g) Valion TexMex-juustoraastetta
2 munaa
2dl kermaa
(turkinpippureita)
 
Ruskista jauheliha ja ennen kuin liha täysin kypsää lisää hienonnettu sipuli. Mausta suolalla. Lado esipaistetun pohjan päälle puolet jauhelihasta. Laita tomaattiviipaleet päälle sekä tomaattien päälle puolet juustoraasteesta. Laita loput jauhelihat päälle ja sitten vielä loppu juustoraaste. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kerma, vatkaa tasaiseksi ja kaada täytteen päälle (voi halutessasi lisätä tukinpippureita päälle jotka kannattaa jakaa 4osaan tai viipaloida). Paista 200asteessa n.30min. 
 
IMG_4552p.jpg
 
Piirakka oli tosi hyvää ja mehukasta muttei tulista (pieni tulinen tuntui kyllä kielessä syönnin jälkeen). En itse lisännyt turkinpippureita mutta seuraavalla kerralla voisin lisätä tuomaan hieman potkua. Jauhelihaan voisi myös lisätä hiema chilijauhetta. Mutta suosittelen ;) Vaikka piirakkaa jäi illaksi minulle ja miehelle iltapalaksi vajaa puolet niin ei se kauaa säästynyt kun oli niin hyvää :P